ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İbrahim Tatlıses Müzesi yenilendi

Şanlıurfa Belediyesince oluşturulan ve yeni düzenlemelerle genişletilen ''İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'' hafta sonu açılacak.

7.11.2013

İbrahim Tatlıses Müzesi yenilendi

Müziğe dair her ayrıntıya yer verilen müze yaklaşık 2 yıl önce, halk arasında ’’müziğin kalbinin attığı yer’’ olarak nitelendirilen ve ’’Yasin’in Kahvesi’’ olarak bilinen tarihi bir binada hizmete açıldı. Müzede çok sayıda radyo, plak ve diğer müzik enstrümanlarının yanı sıra Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, Tenekeci Mahmut, Mukim Tahir, Kazancı Bedih, Nuri Sesigüzel’in mumyası da yer alıyor .
Şanlıurfa Belediyesi de yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çeken müzede düzenleme çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye tarafından restore edilerek oluşturulan ve yaklaşık 2 yıl önce açılan ’’İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi’’nde düzenleme ve genişletme çalışması yaptıklarını belirtti.

Müzenin mekansal olarak küçük olduğunu Şanlıurfalı sanatçının ismine uygun düşmediğini aktaran Fakıbaba, "Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyordu, kamulaştır yaparak müzeye 4 ev daha ilave ettik. İbrahim beye yakışır bir müze ortaya çıktı. Kendisi bizim ve Şanlıurfa için çok önemli. Tatlıses’in şanına uygun bir müze ortaya çıkardığımız için gurur duyuyoruz" dedi.
Fakıbaba, müzeye yeni alanların eklenmesiyle teşhir ve tanzim kısmının yeniden düzenlendiğini aktardı.
Tatlıses’in gönderdiği kişisel eşyaların da müzede yer alacağını dile getiren Fakıbaba, vatandaşların sanatçıyla ilgili elinde bulunan malzemelerin de müzede sergilenmesi için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Fakıbaba, hafta sonu açılışını yapmayı planladıklarını etkinliğe İbrahim Tatlıses’i de davet ettiklerini anlattı.
Yenilenen müzenin açılışını Tatlıses’in yapacağını belirten Fakıbaba, "İbrahim bey sağolsun bizi kırmadı ve tüm eşyalarını göndermeye çalıştı" diye konuştu.


Kaynak: AA

Yorumlar
"İbrahim Tatlıses Müzesi yenilendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İbrahim Tatlıses Müzesi yenilendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.