ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'un artık kültür elçileri var

Eski İstanbul Kültür Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın’ın kurucu başkanlığında İstanbul Kültür Elçileri Derneği (İSKED) kuruldu.

26.1.2018

İstanbul'un artık kültür elçileri var

Doğu ve Batı medeniyetinin buluştuğu, kültürlerin kaynaştığı İstanbul’da kültürü, sanatı, tarihi hülasa şehrin ruhunu yaşatmak ve tanıtmak üzere kendilerini adamış Kültür Elçileri bir dernek çatısı altında buluştu.

İstanbul Kültür Elçileri Derneği, eski İstanbul Kültür Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın başkanlığında çok seçkin isimler ile birlikte faaliyetlerine başladı. 

Yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde kurumsallaşma sürecini  tamamlayan ISKED  tüm yetkili kurulları  ile bir araya gelerek tanışma ve Değerlendirme  toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul Kuyumcular Odası merkez binasında geçekleştirilen toplantıya, derneğin yönetim, Danışma  denetim, gençlik  ve genel kurul üyeleri katıldı.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen toplantı derneğin kısa sürede nasıl büyük ve güçlü bir yapıya kavuştuğunun ispatı olurken gelecek adına da umut verici ve verimli bir ortamda  geçti.

Başkan Nedret Apaydın açılış konuşmasında derneğin amacının " kültür, sanat, edebiyat, tiyatro, sinema, müzik, şiir, kitap, kütüphane, müze, nezaket, görgü, saygı, edep, şehir, kural, medeniyet gibi konuların ve kavramların hayatımızda daha fazla yer tutmasını sağlamak olduğunu belirtti .

Nihsi hedefin Istanbul kültürünün tanınması ve yaşanması olduğunu belirtti.

Dernek üyelerinin görüş ve önerileri ile devam eden yemekli  toplantı müzik ziyafeti  ile sona erdi.

Derneğin projelerinin anlatıldığı gecede Danışma Kurulu üyelerinden oluşan 12 ayrı ihtisas komitesinin kurulduğu, bu komitelerin her yıl kendi alanlarda hazırlayacağı raporların devlet büyüklerimize, siyaset, iş  ve STK yönetimlerine gönderileceği belirtildi. Böylece kültür-sanat ve şehir kültürü alanlarında önemli bir aktör olmak için sahaya inildiği belirtildi.

İstanbul Kültür Elçileri Derneği, başta İstanbul olmak üzere ülkemize ve tüm coğrafyalara hayırlı olsun .

Yorumlar
"İstanbul'un artık kültür elçileri var" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'un artık kültür elçileri var ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.