ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ahmet Telli, Antalya Edebiyat Günleri'nde

Muratpaşa Belediyesi'nin 2'ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri, "Ahmet Telli: Renkler/ İmgeler/ Sözcükler" sergisine ev sahipliği yapacak.

12.3.2017

Ahmet Telli, Antalya Edebiyat Günleri'nde

Muratpaşa Belediyesi’nin 2’ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri, “Ahmet Telli: Renkler/ İmgeler/ Sözcükler” sergisine ev sahipliği yapacak.
Türkiye’de toplumcu gerçekçi şiirin ikinci kuşağının en özgün ve usta şairlerinden Ahmet Telli’nin 70’inci doğum günü için hazırlanan, “Ahmet Telli: Renkler/İmgeler/Sözcükler” sergisi Antalya Edebiyat Günleri kapsamında Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.
Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 23 - 25 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği 2’nci Antalya Edebiyat Günleri kapsamında açılacak sergi, Telli’nin şiirlerine göndermeler yapan özgün heykel, exlibris ve resimlerinden oluşuyor. Sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı sergi Türkiye’de ilk kez bir şairin şiirleri, çok sayıda sanatçının yapıtlarında, görkemli bir görsel yansımayla sunulurken sergi için dünya çapında üne sahip heykeltıraş Metin Yurdanur şairin en unutulmaz gülümseyişini heykelleştirdi. Yunus Tonkuş ve Tülay Özler Çelikel de şairin şiirlerini heykele dönüştürdü.
Sergi, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde 23 Mart Perşembe günü saat 19.30’da Telli’nin de katılımıyla açılacak. Antalya Edebiyat Günleri boyunca ücretsiz gezilebilecek sergi için Ahmet Telli, “Zaman zaman kendimize dıştan, dışarıdan bakabilmeyi arzu ederiz ya, bu, aynaya bakmaktan farklı bir şey. Hani Dostoyevski’nin ‘Öteki’ adlı romanında roman kişisi birdenbire karşı kaldırımda yürüyen kendisini görür. Sonra, hangisinin asıl kişi, hangisinin ’Öteki’ olduğu sorunu, bizi derin çapraşık bir varoluş sürecine sürükler. Yine John Berger’in ’Fotokopiler’ kitabındaki bir anlatıdan esinlenerek şöyle söyleyebilirim: Kendimi burada, benim için yapılan eserler aracılığıyla varoluş anlarında çakan şimşek ortasında hissediyorum” dedi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/ahmet-telli-antalya-edebiyat-gunleri-antalya-yerelhaber-1900440/


Yorumlar
"Ahmet Telli, Antalya Edebiyat Günleri'nde" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ahmet Telli, Antalya Edebiyat Günleri'nde ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.