ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Senai Demirci'nin Öldüğü Gün!

Yaşarken her yazar arkasında bir rüya bırakır, diyen Senai Demirci, öldüğü günü düşledi ve düşüncelerini romanlaştırdı. İşte O romandan ölüm üzerine çarpıcı düşünceler:

21.6.2012

Senai Demirci'nin Öldüğü Gün!

"Senin olmadığın yerde ne kadar çok şey olacak. Sensiz olacak hepsi. Seni sormadan tamamlanacak mutluluklar. Sen eksin olsan da lezzetler tam olacak"

Ölüm gerçeğini bu sözlerle işaret ediyor Senai Demirci, Öldüğüm Gün adlı romanının kahramanı Yaşar’ı konuştururken. Yazar Senai Demirçi, ölüm üzerine denemelerini ve düşüncelerini kaleme aldığı romanını dünyanın gözünden gözyaşı gibi düştüğünde kendisini gözünde gözyaşı diye tayıcak olan sevdiğine ithaf etmiş.

Timaş yayınlarından neşredilen 240 sayfalık kitap; ölümle kazanılacak yeni imkanlara şiirsel bir bakış denemesi olarak hayatla ölüm arasındaki mahrem aşk hikayesinin fısıltılarını ve iç çekişlerini sunuyor okuyora.

Kendi ölümünü yazmak üzere yola çıkan Senai Demirci, geçmişiyle ve en temel varoluşsal sorunuyla yüzleşiyor.

Roman kahramanlarından Rüya’nın konuştuğu bölümde, unutmak çözüm mü, diye soran yazar şöyle sürdürüyor düşüncelerini: "Ölüm, karşımızda Eyüp Sultan Mezarlığı gibi hükmedilemez ve kırılmaz bir gerçek olarak dururken, kendimizce var ettiğitiğimiz küçük yüzeylerdeki, süslü yüzeylerdeki parıltılarla oyalanıyoruz"

Roman kahramanı Yazar’ın düşüncelerinin şu bölümleri de diğer çarpıcı pek çok tespiti gibi olduça ibretlik: "İnsanlar birbirine haritalar üzerinden bakmaya o kadar alışmıştı ki... Burçlar, karakter analizleri, soy sop soruşturmaları, meslekler ve hobiler üzerinden hesap etmeye çalışıyorlardı birbirlerini. Ne büyük insafsızlık!"

Ve yazar, kitabı okuyanlara, herkese bir gün, birisinin sorabileceği soruyu hatırlatıveriyor:

"Ölecek adam değildin sen. Trenlere el sallayacaktın. Ölenlere acıyacaktın. Mezarlıklara uzaktan bakacaktırn. Kanlı haber sayfalarını yok sayacaktın. Yağmurların değeceği saçlar uzatacaktın daha, Gelecek baharın çiçek çiçek avuçlarına koştuğu, rengarenk ayaklarının altına serdiği adam sen olacaktın.

Şimdi niyle bu sessizlik? Adına, "sessizlik" sile diyemediğin bu sessizlik niye aramıza girdi böyle?"

Senai Demirci’nin Öldüğüm Gün romanı, yazarın en az diğer eserleri kadar akıcı, düşündürücü ve tabi ki diğerlerinden daha ustalaşmış bir kalemle okunmayı hak ediyor..

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Senai Demirci'nin Öldüğü Gün!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Senai Demirci'nin Öldüğü Gün! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.