ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Gerçeği bilenler ile onu sevenler hiçbir zaman eşit değildirler. Confucius Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ailecek keyifli bir bayram için Rahmi M. Koç Müzesi'ne...

Ramazan Bayramı'nın tadını Rahmi M. Koç Müzesi'nde çıkarın.

26.8.2011

Ailecek keyifli bir bayram için Rahmi M. Koç Müzesi'ne...

Ramazan Bayramı’nı İstanbul’ da geçirecekleri, Rahmi M. Koç Müzesi’nde nostaljik bir atmosfer ve başından sonuna eğlence dolu bir yolculuk bekliyor.

Tüm aile fertlerinin keyifli vakit geçireceği mekanlardan Rahmi M. Koç Müzesi, çocuklara sunduğu “harikalar diyarı” atmosferi, ebeveynler için geçmişe yolculuk yaptıran yakın tarih hazinesi ve keyifli yeme-içme mekanları ile bayram tatilinde de ziyaretçilerini bekliyor.

19 ve 20’nci yüzyıllardan günümüze…

Arife günü ve bayramın ilk günü hariç bayram haftası boyunca Rahmi M. Koç Müzesi’nde yapılacak Haliç turları, ilk göze çarpan etkinliklerin başında geliyor. Bu turlar 19’uncu yüzyılda yalısı ve teknesinin Boğaz’daki konumu ve güzelliğiyle tanınan Polonyalı Kont Léon Ostrorog’un teknesi ve bir zamanlar Liman İşletmeleri’nin göz bebeği olan Liman II römorkörü ile yapılabiliyor. Rahmi M. Koç Müzesi rıhtımından başlayan geziler, Kont Ostrorog teknesi için Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 11:00, 13:00, 14:00, 15:00 ve 16:00 saatlerinde, Liman II römorkörü için ise hafta sonları 13:00, 14:30, 16:00 ve 17:30 saatlerinde düzenleniyor.

Müzeye gelmişken kaçırmayın…

İstanbul’un halka açık ilk sabit Planetaryum’u (Gökevi) “Keşif Küresi”nde gökyüzünün gece hali, gezegenlerin ve yıldızların muhteşem görüntüsü yeni nesil dijital sistemle izlenebilirken gökbilimden sanata, eğitimden teknolojiye birçok film görülebiliyor. Müzede sergilenen objelerden seçilen örnekler hafta sonları “Keşif Masası”nda dokunarak ve deneyerek öğrenmenin mutluluğunu yaşatıyor. Her haftasonu yenilenen objelerden Almanya’dan madenciliğin tarihi ile ilgili kuvars kristalleri, II. Dünya Savaşı’nda İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin kullandığı uçuş başlığı ve I. Boğaz Köprüsü’nün ana halatlarından bir tel oldukça ilgi görüyor. Yine haftasonları 1965 Ruston & Hornsby dizel lokomotif ve 1970’lerden kalan Baguley-Drewry ile çekilen tarihi vagonlarla Hasköy-Sütlüce Demiryolu’nda tur yapılabiliyor. Her saat başı gerçekleşen turlar müze ziyaretçilerine ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
"Ailecek keyifli bir bayram için Rahmi M. Koç Müzesi'ne..." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ailecek keyifli bir bayram için Rahmi M. Koç Müzesi'ne... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.