ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
İnsan vardır ki söylediği sözlerle büyür, söz vardır ki, söyleyen insan yüzünden büyük görünür. Ismail Habip Sevük Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Şükran AY

Şükran AY

20.1.2011 20:45:37



Dili kullanma yetisinin gelişimi açısından çok hoş bir çalışma .

Özünde dizenin başına ve sonuna birbirinin tersinden okunan kelimeleri koyarak arayı doldurmak tekniğiyle yapıldığını düşünüyorum.Elbetteki seçilen kelimelerin kullanım sırası belli bir düşünce ve duygu çerçevesinde konmuş olsa da sanki bana zora ki kafiye yapılmışda , duygu ve düşünce sıkılarak, burularak, araya sıkıştırma gayesi güdülmüş gibi geldi.
Bu da bana şiirin doğal, sıcak, akışkan, ahenkli yapısını zorlayıcı hatta ve hatta diyebilirim ki öz niteliklerinin alnına kurşun sıkmak gibi birşey olduğu izlenimi bıraktı.

Elbetteki yapılan çalışma tamamen bir zekâ ürünü.Bu yönden her türlü beğeniyi ve takdiri almaya doğuştan hak kazanıyor gönüllerimizde.Ne var ki şiir olarak bakmak istediğimizde ona yüklediğimiz anlamları taşımamak gibi bir misyon yüklenmişse bu yapıt adının şiir değilde edebi yazında daha farklı bir isminin olması gerektiği kanısındayım.

Yoksa bilinir ki plânlayarak şiir yazılmaz.Hadi şimdi de şu şekilde şiir oluşturayım bakalım diyerek şiir yazılabileceğini pek sanmıyorum.

Meselâ ben yazmaya çalıştığım şiirleri ; gelişe göre yazarım.Yani ilk dize heceli gelmiş ise artık o şiir heceli olacaktır.Hece üzerine bilinen standart, dörtlük, beyit ya da fazla dizeli bentlerden oluşması ayrı konu onun dizaynını yine heyecanın ritmi belirler.Yani onda da tam olarak bir planlayış yoktur.Yine serbest olabilecek nitelikte gelmişse o ilk dize serbest gider.Zorlamam hadi bunu heceye çevireyim diye.Şiire en büyük haksızlığı yapmış sayarım o zaman.

Ama dediğim gibi sevgili arkadaşım emek, yetenek, zekâ ürünü bir edebi yazıt olarak gerçekten dikkat çekici ve güzel bir çalışma.Şiirin sadece kelimeler üstünde zekâyla oynanan bir olgu olmadığı amacının, duygusunun, mesajının, ahenginin herşeyden önce çok çok disiplinli bir plânlamayla yola çıkılarak yazılmadığı konusunda sanırım hem fikirizdir.

İnşallah yanlış anlaşılmam değerli dostum.Zira eserlerinizi ve çalışmalarınızı beğeniyle takip ettiğimi bilirsiniz.
Sadece burda izah etmeye çalıştığım şiir kavramından ne anladığımızın altını çizmeye çalıştım.
Hoş siz de aslında " edebi yaratıcılık " diyerek bir anlamda farklı bir kategoride olduğunu kabul etmiş oluyorsunuz aslında. Bu anlamda kırılmayacağınızı beni anlayacağınızı can-ı gönülden bildiğimden rahatlıkla yazıyorum.
Edebiyatımıza yapmış olduğunuz bu değerli katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, başarılarınızın daim olmasını diliyorum.

Selam, sevgi ve en derin hürmetlerimle.



Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.