Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
NURİ BAŞ
NURİ BAŞ

BİR MEZAR KAZILIR

Yorum

BİR MEZAR KAZILIR

( 2 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1157

Okunma

BİR MEZAR KAZILIR

BİR MEZAR KAZILIR

Ah! neden durmaz ki akan gözyaşı
Yanaktan aşağı birden süzülür
Damlayıp delince kaskatı taşı
Birer kurşun olur gönle dizilir.

Neden... Neden yürek kaynayıp çoşar
Kaynadıkça sanki sel olup taşar?
İnsan bu, kederle de doğup yaşar
Derviş misali bir posta büzülür.

Omzumda bir yük ki dağlardan ağır
Kulağımda kurşun onun’çin sağır
Dilinden anlamam bağır ha bağır!
Gönlümde hudutlar sessiz çizilir.

Sırrına ermedim sır bana gizli
Cümleler kaymasın satırlar buzlu
Saadet yosması olsa da nazlı
Yine de uzaktan hüzün sezilir.

Toprağın kokusu sarmışsa teni
Birgün çağırırlar yorgun bedeni
Noktadan da küçük boyuyla eni
Kimedir kısmet bir mezar kazılır.

nuri baş

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Bir mezar kazılır Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir mezar kazılır şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİR MEZAR KAZILIR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
taneraygan
taneraygan, @taneraygan
4.1.2016 22:03:23
5 puan verdi
Zevkle okudum eserinizi tebriklerimle Ustad...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL