Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
ünal beşkese
ünal beşkese

İŞRET SOFRAM

Yorum

İŞRET SOFRAM

( 5 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

867

Okunma

İŞRET SOFRAM

İŞRET SOFRAM



Göz görmüyor cânandan başkasını, can neymiş,
Hiç bilmezdim, öğrendim, sevmek böyle bir şeymiş...
Köşeye sıkışmışım bir umarsız sevdâda,
Dünya yuvarlak değil, meğer tek bir köşeymiş...

Şarap rengi saçları, hele gül kokan teni,
Her haliyle bir başka sarhoş ediyor beni.
Baş döndüren hoş bir mey gibi bütün bedeni.
Belli, her zerresine, efsunlu iksir deymiş...

İşret sofram olarak gül cemâlini seçtim,
Mezem gözleri oldu, içip kendimden geçtim.
Bir kez tadını aldım, hep o şişeden içtim;
Yârin lâl dudakları, aşk dolu bir şişeymiş...

Ünal Beşkese


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

İşret sofram Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İşret sofram şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İŞRET SOFRAM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sonbahar53
sonbahar53, @sonbahar53
3.1.2016 13:11:03
selamlar ..sanki karacaoğlandan dizeler okuyorum hissettim sizden öğreneceğimiz çok şeyler var ygüçlü kaleminize sağlık hocam saygılar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL