Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Yüksel AKDEMİR
Yüksel AKDEMİR

GÜNEŞ DAĞI AŞIYOR

Yorum

GÜNEŞ DAĞI AŞIYOR

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1596

Okunma

GÜNEŞ DAĞI AŞIYOR

GÜNEŞ DAĞI AŞIYOR

GÜNEŞ DAĞI AŞIYOR

Baharın çiçekleri gonca gonca açarken
Kar çökmüş üzerine içim ondan üşüyor
Huzur beni terkedip hayallere uçarken
İçerim kan ağlıyor hüzün tene düşüyor.

Gönlümün hicranları üst üstüne yığılmış
Hazan rüzgârı vurmuş yeşil dalım eğilmiş
Menzile varamadım belki nasip değilmiş
Geçmiş vuslat zamanı güneş dağı aşıyor.

Namerde köprü kurdum insan olduğum için
Dostluk bağına girdim gülü bulduğum için
Garibana dost oldum lokma böldüğüm için
Kalpten bakan görüyor kör cahiller şaşıyor .

Sağ elim durmaksızın sol sineme vuruyor
Umutlarım yorulmuş günden güne eriyor
Vicdanım ile nefsim hergün cenge giriyor
Bu dünya bir imtihan Yüksel nere koşuyor.

Yüksel AKDEMİR..

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Güneş dağı aşıyor Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güneş dağı aşıyor şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜNEŞ DAĞI AŞIYOR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Menisa
Menisa, @menisa
16.4.2015 14:50:27
Her ne hikmetse hâceyi çok seviyorum. Okurken kendimi alamıyorum. Yüksel Hocanın bu şiiri, böceği fazlasıyla hak etmiş. Tez bitti. Tebrikler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL