Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ayşegül gökdemir
ayşegül gökdemir

Buse-i Peymane

Yorum

Buse-i Peymane

( 3 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1031

Okunma

Buse-i Peymane

çeşm-i asuman-ı gülistanım

aşikâre figân-ı namzet

fecr-i demm-i bülbülüm

hüsn-i nigârım hazana garg

leb-i busene mest-i aşukum

ruhsanı halim cihan-ı aleme

garib-i seyr-i sefer eyler

vuslat-ı diyarında mecnun bu can

cemali nur-u bahar afitabım

aşk-ı han huzur-u divan

sine-i otağ bal-u şerbetim

yeksan-ı şehla sultan--ı gülizarım

gamm-ı eza har-ı nar ekberim

bî-tab-ı halde seraba dalmış

leb-i lütfunda buse-i peymane talib

aşk-ı meftun-u naciz

mest-i hali aciz

her dem divanen bu can






























Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Buse-i peymane Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Buse-i peymane şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Buse-i Peymane şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Şair Yürek
Şair Yürek, @sair-yurek2
1.3.2015 21:00:27
5 puan verdi
Fuzuli ve Baki okudum sanki
divan edebiyatından fırlamış bir şiir kadar güzel
yazan kaleme ve yazdıran yüreğe nazar değmesin
tebriklerimle
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL