Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Hülya Akyıldız
Hülya Akyıldız

KÖRDÜĞÜMDÜR YOKLUĞUN

Yorum

KÖRDÜĞÜMDÜR YOKLUĞUN

( 2 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

1484

Okunma

KÖRDÜĞÜMDÜR YOKLUĞUN

KÖRDÜĞÜMDÜR YOKLUĞUN


Yitip giden bir ömrün, hikayesi satırlar,
Sahipsiz bir türkünün, notasıdır yokluğun,
Zaman sahip çıkamaz, çaresizdir anılar,
Bir esaretin başı, sürgünüdür yokluğun...

Kifayetsiz kalınca, her cümle yitip gider,
Yorgun yürekler susar, alır başını gider,
Ardımda bıraktığım, her söz silinir gider,
Bir yalnızlığın başı, vurgunudur yokluğun...

Sevda mevsimi küser, solar çiçekler açmaz,
Bağrı yanık bir türkü, dillenir yürek susmaz,
Maşuğun hallerinden aşık bir söz anlamaz,
Bir suskunluğun başı, kördüğümdür yokluğun...

Mevsim hazan olunca, yaprak toprağa düşer,
Kelam biter, köz söner, yürek ayaza düşer,
Mazi unutulur can, silinir us’dan düşer
Bir ayrılığın başı, ölümüdür yokluğun...


Hülya Akyıldız






Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kördüğümdür yokluğun Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kördüğümdür yokluğun şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KÖRDÜĞÜMDÜR YOKLUĞUN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL