Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Numan Akkoyunlu
Numan Akkoyunlu

BÜLBÜL

Yorum

BÜLBÜL

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1135

Okunma

BÜLBÜL

BÜLBÜL



BÜLBÜL


Nedir figanın bülbül gözden yaşların sızar
Gül ki; sana kızarmış, lal olmuş şakımaz dil
Gülistan bağ bezenmiş, sen ise halden bizar
Raks eyle melodiyi, nağmende bağbanı bil!


Gül dalında diken mi seni bu derde saldı?
Bülbül; al gül rengini bilirsin senden aldı!
Sen dikenine yandın, o kanına bulandı
Aşkınızı kıskandı; lale, sümbül, karanfil


Sükût-u efkârınla düşüyorsun drama
Bülbül; sokma dikeni, gonca gülle arana
Çağır şah-ı baharı derman olsun yarana
Bulunur derde deva uzak olsa da menzil


28.10.2013 // Numan AKKOYUNLU






Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bülbül Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bülbül şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BÜLBÜL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL