Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Rıza DEMİR
Rıza DEMİR

YOKMU KÖYÜM

Yorum

YOKMU KÖYÜM

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

746

Okunma

YOKMU KÖYÜM

Viran olmuş evlerin barkların,
Su geçirir çökmüş damların,
Sorguna götüremez olmuş yolların,
Bir soranın yokmu be köyüm.

Verimli tarlaların çoraklaşmış,
Bağın bahçen harap olup bozlaşmış,
Baharda coşan özün kurumuş,
Uğruna ağlayacak insanın yokmu be köyüm.

Geçmişinin yattığı yer olmuş harabe,
Hani nerde yağmurun tane tane,
Hiçmi yok köyde koşan yârine,
Sevdiğine yanan yokmu be köyüm.

Nerede o eski günler köyüm nerede,
Bir dağın kalmış bir de dere,
Suyuna doyum olunurmu bir kere,
Toprağına suyuna bakan yokmu be köyüm.

Rıza der ki bu köyün hali n’ola,
Göçler olmuş İstanbul ,Ankara’ya,
Hikayeler anlatılır o şanlı adına,
Ezanına koşacak insanın yokmu be köyüm.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yokmu köyüm Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yokmu köyüm şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YOKMU KÖYÜM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL