Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
Seher Emrullahoğlu
Seher Emrullahoğlu

HAK BENİ

Yorum

HAK BENİ

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

957

Okunma

HAK BENİ

HAK BENİ


HAK BENİ

Gülüm, dizinde uyut gözlerinde oyala
Hasretle yüreğimin kenarını oyala
Nakış nakış işledin ilmek ilmek sök beni!
Bensiz ölürsen eğer taşın diye dik beni..

Sonu gelmez yolların sokağına düşeyim,
Ağarmış saçlarında şakağına düşeyim,
Yalnızlığın evine uşak diye tık beni!
Düşündükçe batayım, bırakma yatık beni ..

Belli ettin kendini yüceydin en başından,
Payıma düşeni ver gözlerinin yaşından
Mendil dahi uzatma kurşun gibi sık beni !
Arsız olan kullara emsal olsun, yık beni ..

Mahrum etme közümü İbrahim ateşinden,
Sürüklenmek şereftir, aşk diyerek peşinden
Bu sevdalık uğruna kül olayım yak beni
Avuç avuç kucakla gülüm diye kok beni ..

Eyyub un sabrı ile ateşlerde yunayım!
Yunus un aşkı ile seni her dem anayım!
Ateşim var külüm yok kıvılcım ol çak beni !
Edepsizlik ettimse; yakıp yıkmak hak beni..

SEHERYELİ 15.02.2012

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Hak beni Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hak beni şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAK BENİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sözlerinahengi
sözlerinahengi, @sozlerinahengi
6.11.2012 23:51:17
Bugün şu ana kadar okuduğum hece vezinli şiirler arasında en güzeliydi diyebilirim...
Özgün sözcükleri özenle harmanlayıp mısraların kurgusuna yerleştirmişsiniz.
a-a-b-b- şeklindeki beyitleri andıran kafiye düzeni şiiri daha akıcı kılıyor.
ilk dörtlükteki "sök-dik" ve dördüncü dörtlükteki "yak-kok" kafiyelerinin yarım kafiye olması akıcılığı biraz zayıflatsa da şiirin bütünü bu zayıflığı gideriyor.
Bir de şiirin başlığı "HAK BENİ" başlığı ilk anda manevi bir hava çağrıştırıyor ve ancak şiirin finalinde anlamını buluyor. Bence daha özgün bir şiir başlığı bulunabilir.
Böylesi güzel bir şiire kadı kızında olabilecek bir kaç kusur bulmaya çalıştım :)) Sürçü lisan ettiysem affola.
Saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL