Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Filiz Şahin.
Filiz Şahin.

Kediyi Öldüren Merak

Yorum

Kediyi Öldüren Merak

( 2 kişi )

2

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1437

Okunma

Kediyi Öldüren Merak

Kediyi Öldüren Merak







dili lâl

kayıp

kuru göz pınarlarımda sorgucu melekler

sınırlara piç mayın olarak döşeliyim

alım da zalim

surumda tenha

saklımda göz göz merak

silik hayatlar

kayıp gölgelerin kimliksiz gülüşü

bir yüz bin insan

leş kokuyor sokaklar

anlık zevklerin ömür bulduğu hayaletlerin yarım yüzleri

söylesene ey zalim

meramında ne hak

saklıda bulduğun ne

kaybetiğine değdi mi çaldığın

gaybı bilen bir tek Hâk

dili lâl

kayıp





filizŞahin
25.06.2012

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kediyi öldüren merak Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kediyi öldüren merak şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kediyi Öldüren Merak şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yeğinadnan
yeğinadnan, @yeginadnan
28.6.2012 13:14:32
5 puan verdi
Şiirin içinde mayın patlamış gibi.Duygu darmaduman edilmiş.Kendim ettim kendim buldum pişmanlığı ile zaafların avcısı arasında kurulan bir köprü var".Kimler geldi kimler geçti hayatımdan.Ve pişmanım tüm yaptığımdan".Diyerek halini ifşa eden. Ve sonra nasihat versiyonu ile kendinden öç alan bir şiir.Çaldığına değdi mi kayıp ettiklerin. İle ikaz edilerek genele tevil edilen."Hiç kimse artık kendisi değil" diye bilen her yüzü farklı maskeler takmakla suçlayan hatta bunu gözlemlediğini söyleyen dik bir şiir.
Halimi Allah biliyor. Sessizliğim ; izahı kabil olmayan acılara merhemsizliğimdendir. Bu şiirden sonra sanırım nefes almak daha bir kolaylaşmış olmalı.
Bu defa haddimi aşarak size yorum yapacağım inşallah affedin.
İnsan olmak sadece olmak ile mümkündür.İstidadı olmayanı insan yapmak mümkü değildir.Yanlışları göze sokmakla toplum eğirilmez.Model olmak çözüme en yakın mücadeledir.Daha fazla efor harcamak kişiyi karamsarlığa iter.Şiir doğru.Şiirde sizin ezildiğiniz çok aşikar.bence gerek yok.şiiri kendinizi rehabilite etmek için de kullanın.Zira biz sizi şiirde anlarken kendimizi soyutlarız.

"kayıp gölgelerin kimliksiz gülüşü

bir yüz bin insan

leş kokuyor sokaklar

anlık zevklerin ömür bulduğu hayaletlerin yarım yüzleri

söylesene ey zalim

meramında ne hak" diye bağıran mısralar mesela. Anlık zevkine müptela olan zat.İstediğin şeyde kendine nasıl bir hak iddiasındasın ki seni bu kadar cesur kılıyor.Bir ölü kadar his yoksunu ve Kişiliksiz hedefleri yüzünden leş kadfar sevimsiz bir topluma dönüştüğümüzü fark et.Ki .Allah gaibi de bilendir.Bari ondan hayan olsun.....Bunu Hiç kimse üzerne almayacak emin olun.Şuan benim yaptığım gibi.:):):): sizi seviyorum acıtsanız bile hoş. Derdim Kardeşime dairdir.Zan ile hareket ettim aldandı isem aldırmayın.Her gerçeğin üzerinde de fazla durmayın.Tek hakikat sizinkidir.Geri kalan görüntü.İyi manzaralara kavuşmanız temennisi ile.
aşık talat kurtoğlu
aşık talat kurtoğlu, @asiktalatkurtoglu
25.6.2012 11:54:32
5 puan verdi
güzel yüreyine sağlık saygılar sunarım gocam
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL