Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
tarkan
tarkan

DENKTAŞ ATAYA

Yorum

DENKTAŞ ATAYA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1174

Okunma

DENKTAŞ ATAYA

DENKTAŞ ATAYA

Sallandı ol birkez daha
Ruh alemi Tanrı Dağı
Haber gitti OĞUZ HAN’a
Karşıladı DENKTAŞ beyi

Buyruk verdi ulaklara
Gelsin ulu beyler diye
Haber gitti dört bucağa
Koca Denktaş geldi diye

Girdi sanki kara bulut
Dokuz tuğlu bir otağa
Kurlumuştu DEDEM KORKUT
OĞUZ HAN’ın sağ yanına

Şenlikler başladı oldem
DEDEM KORKUT kalktı birden
Dokuz bey onu takiben
Yanaştı DENKTAŞ yanına

Töre gereğine erdi
Tanık olsun Tanrı dedi
Öyle ulu isim verdi
Layıktı DENKTAŞ şanına

Sıra ile bütün beyler
Kutladılar DENKTAŞ beyi
Vuruldu anında kösler
Şenlik aldı her yöreyi

Konuk oldu koç yiğitler
OĞUZ ATA otağına
Kırk gün sürdü bu şenlikler
Gün batandan Ay doğana

Süt veren kısraklar yağız
Kazanlara doldu kımız
Hizmet eder kızanla kız
Şölendeki ALP HANLARA

Sıralanmış uçtan uca
ALP TUNGADAN, BİLGE HANA
Yakışmıştı DENKTAŞ ata
KÜRŞAD beyinin yanına...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Denktaş ataya Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Denktaş ataya şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DENKTAŞ ATAYA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL