Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
İsmail Güçtaş
İsmail Güçtaş

Ü M İ D G A Z E L İ

Yorum

Ü M İ D G A Z E L İ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

936

Okunma

Ü M İ D G A Z E L İ

Şiir güzel şey diyordum, şiir sevmeyen yâr olmaz,
Şiir yaşamaktır aşkı, aşksız yer sarây olmaz.

Sohbet-i şiir vucûd bulmamışken aramızda,
Yürüyenler Edhem Bey’e el olur, dil-dâr olmaz.

Gönül hazine-i aşk, şiir anın anahtarı,
Sevmiyorsa şiiri gönül, taş olur, gül-zâr olmaz.

Şiir iki gönül arasında köprüdür uzatılmış,
Geçmek dilerse kişi, bu ona zor kâr olmaz.

Ahir sever olmuş şiiri ol hayırsız serv-i naz,
Ey gafil! Bilmez misin bir kalpte dü-yâr olmaz.

Pür-ümid olmak diler şair Rabb’ından gayrı,
Ol cemile meyleder, sen çirkine zâr olmaz.

İsmail Güçtaş


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ü m i d g a z e l i Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ü m i d g a z e l i şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ü M İ D G A Z E L İ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL