Yarının hayaliyle yaşarken İrkildin birden Rüyadan uyanırcasına Meltem esintisi gibiydi uyandıran şey hafifletiyordu seni huzur veriyordu İrkilmene sebeb bu rüzgar nereden geliyordu bıraktın bir süre kendini bu rüzgara Üzecekti seni,acıtacaktı farkına bile varmadın yalancı huzuruna kapıldın Çözülmeyen bir bilmece olarak kalacaktı, kaldı da ve rüzgar gibi gelip geçti.....
Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiir'den ziyade; Sanki kendi yüreğiyle bir dertleşmeydi karşımdaki. Ya da sevgiliye duyurmayı istediklerini söyleyen bir konuşma. Ve... Yarım kalmış-kısa düz yazı (nesir) gibi.
Mutlak şiir haline gelecekse cümleyi tek bir satırda yazmak yerine; bölerek yeni bir mısra şeklinde yazılmış olsa belki bu sağlanabilirdi.
Sözümü örnekleyecek olursam;
Meltem esintisi gibiydi uyandıran şey hafifletiyordu seni huzur veriyordu... gibi.
Acele ve telaşla yeterince zaman ayrılmadan gönderilmiş hissini yaratıyor. Keşke biraz daha çaba, zaman ayrılmış olsaymış. Farklı hoş bir eser olabilirmiş diye düşündüm.
Bir de: Elbet hepimizin g/özünden kaçabiliyor. Kelimeler yanlış yazılabiliyor. Tabi düzeltilir, düzelir. Yanlışlar yanlışlıklar varsın yüreklerde, beyinlerde değil yazılarda olsun.
Lakin bunca kısa bir yazıda; Yayınlamadan evvel, bir kez olsun şiir sahibi okusun, olmasın bari yanlışlık diye düşünmeden de edemiyorum.
sebeb / sebep bu rüzgar nededen / nereden olmalıydı.
Saygımla...
sera. tarafından 6/17/2011 6:14:40 PM zamanında düzenlenmiştir.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.