Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Halit Gültekin
Halit Gültekin

BEN'DEN BANA...

Yorum

BEN'DEN BANA...

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1295

Okunma

BEN'DEN BANA...

Yapma.
Acılara açma kapını.
Çalsın,
Çalsın…
Alma sakın içeri,
Kapının dışında kalsın.

Yalnız bir gülün bile dikenleri muhafız,
Aklın meçhule sürgün, yüreğin savunmasız.


Yapma.
Asaleti bırakma avuçlarından.
Sımsıkı,
Sımsıkı tut…
Sanma ki, kaf dağının ardında,
Zümrüd-ü ankanın sırtında umut.

İnsanlık gururunu ayak altında ezdin,
Boynunda idam ipi kaldırımlarda gezdin.


Yapma.
Gerçek dünyana geri dön.
Bitsin,
Bitsin…
Kov ki acılar prensesi,
Başka masala gitsin.

Ömrün yerde sürünen yüzü yırtılmış poster.
Haydi aç yüreğini, mutluluğa yer göster.

Halit Gültekin

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ben'den bana... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ben'den bana... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEN'DEN BANA... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL