Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
fevzicahit
fevzicahit

Devir Devrile Devrile

Yorum

Devir Devrile Devrile

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1080

Okunma

Devir Devrile Devrile

Hiçbir şeyden haberin yok
Ana bu nasıl analık
Sütün mü kesildi yoksa
Kapıya dayandı darlık
Oy bir yana soy bir yana
Bu kazanın dibi yanık

Devir devrile,devrile
Külün savrula, savrula
Yahu bu ne haldır böyle
Dilerim boyun devrile
Oy bir yana say bir yana
Bir arada hep bir anık

Her türlü acıyı gördük
Darda daracıyı gördük
Başına çorap mı ördük
Gel ol davamıza tanık
Oy bir yana koy yana
Ana bütün millet sanık

Mal oldu millet ortada
Zan oldu zillet ortada
Yığın, yığın dert ortada
Toz duman olmuş ortalık
Say bir yana söy bir yana
Ana değil bu analık

Fevzi CAHİT
Ozanca/İZMİR

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Devir devrile devrile Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Devir devrile devrile şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Devir Devrile Devrile şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL