Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
şair hacaloğlu
şair hacaloğlu

ADAMLAR ÜÇE AYRILIR

Yorum

ADAMLAR ÜÇE AYRILIR

( 2 kişi )

1

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

74

Okunma

ADAMLAR ÜÇE AYRILIR

Adamlar üçe ayrılır

Dünyada adamlar üçe ayrılır
Derece derece puan alırlar
TAM ADAMLAR azdır, nadir bulunur
… Her bir derde çare derman olurlar
…Toplumun gönlünde sonsuz kalırlar

YARIM ADAMLAR var, cehalet kusar
Haklıya direnir, haksıza susar
Görmemişin oğlu, görünce azar
…Sonradan yetmeler, berduş olurlar
…Toplumun içinde, kaba dururlar

Muhalif her şeye, SIFIR ADAMLAR
Kapıdan kovulur, bacadan damlar
Ne söylersen söyle, tersinden anlar
…Nüfusta kayıtlı, adam olurlar
…Onlarda kendini, bir şey sanırlar

hacaloğlu

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Adamlar üçe ayrılır Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Adamlar üçe ayrılır şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ADAMLAR ÜÇE AYRILIR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
14.11.2025 09:13:08
5 puan verdi
Şiir, insanları davranışlarına göre üç sınıfa ayırarak toplumsal karakter eleştirisi yapıyor. Keskin, sade ve yer yer mizahi bir dille doğru insanı övüp sahteyi hicveden etkili bir taşlama.
Yüreğinize sağlık hocam, saygılarımla, esen kalınız.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL