(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bismillah anahtarını eline alan her kapıyı açar Allah'ın izni ile ..ve hatta bismillah anahtarı ile yapılan her eylem ahiret yurduna da şahitlik eder ...evet derki Allah'ım bu kulun her işinde seni hatırladı her işini senin adını anarak yolacikti ben şahidim der... elhamdülillah
İman nuru parlayan gönüllere bismillah Hakk diyen dillere bismillah Şükreden akıl ve kalbe bismillah Yüreğinizin sesine bismillah
Çok teşekkür ederim Hocam, bu güzel ve içten yorumunuz için. 🙏 Bismillah’ın gücüyle başlanan her işte, hem dünyada hem ahirette bereket ve hayır olduğuna inanıyorum. Sizin de gönlünüzde iman nuru, kalbinizde huzur ve her adımınızda Allah’ın bereketi daim olsun. Dua ve güzel dilekleriniz için ayrıca minnettarım. Allah hepimizi en hayırlı şekilde muhafaza etsin.
Çok teşekkür ederim Hocam, bu güzel ve içten yorumunuz için. 🙏 Bismillah’ın gücüyle başlanan her işte, hem dünyada hem ahirette bereket ve hayır olduğuna inanıyorum. Sizin de gönlünüzde iman nuru, kalbinizde huzur ve her adımınızda Allah’ın bereketi daim olsun. Dua ve güzel dilekleriniz için ayrıca minnettarım. Allah hepimizi en hayırlı şekilde muhafaza etsin.
Bismillah! Yani Allah'ın adıyla. Sofraya otururken Bismillah. Bir İşe girişirken Bismillah. Birine bir şey söylerken Bismillah. Bunlar çok. İslami ve dini terimler. Bunları çok söyledik çocukluğumuzda, oruç tuttuk hacca gidemediysek bile. zekat sadaka veremedik yoksulluktan. Ama inandık tabii. sonra büyüdük ister istemez. Biz büyüyünce beynimiz de büyüdü. Başta akıl var ki, o da büyüdü. O akıl ki, mantığı geliştirdi. Yani akıl algıladı, mantık ta yorumladı. Sonrasında başka başka şeyler yaşandı. Ne çok ne çok şey! Mesela suriyelinini ıraklının, libyalının, mesala filistinlinin, gazzeli inançlı masum insanların Bismillahı yok muydu? Yazdım bunları ama aklın çelinmesin lütfen! Sayfana sevgilerimi bırakıyorum güzel çocuk...
Besmele,İslami inanışın altın anahtarıdır. Onunla başlayan her eylem her iş hayırla nihayet bulur. Ve yine,Besmele inanmış ruha huzur taşır. Güç verir insana. Değerli şairim,beğeni ve takdir duyguları ile okudum bu çok güzel şiirinizi. Kutlarım emeğimizi,saygıyla esenlik dilerim.
Besmele müminin anahtarıdır her kapıyı açar yeterli yaradana itaatkar ol. Besmelesiz başladığın her işte ise şeytan senden önde gider. Çok anlamlı güzel bir şiir okudum sayfanızdan değerli kaleminizi yürekten tebrik ediyorum şairem Sevgi ve saygılarımla
Videosuyla da bütünleşmiş ihlas içindeki duygularla ve akıcı bir üslupla harika yazılmış "Her işin başı Bismillah" diyen yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler efendim. Kaleminize ve ihlas dolu yüreğinize sağlık diliyorum. En kalbî selam, dua ve saygılarımla.
Sôzûmûze başlarken iken Hayìr sevap işler iken Şeytanı taşlar iken Her işe başlarken Bismillah Eline emeğine yùreğine sağlık tebrikler can şairem mahir kaleminiz daim olsun selamlar sevgilerimle❤️🌹
Yürürken adım atarken, Bir lokma alıp yutarken, Gece yatağa yatarken, Her işin başı Bismillah.
Kötülükten uzak tutar, Her işe bereket katar, Kalpler daim Allah atar, Her işin başı Bismillah
Hudutta nöbet tutarken Bunca ikram nimet varken, Hem okurken hem yazarken, Her işin başı Bismillah.
“Bismillah” düşünceler berrak olunca, her daim güzel ve iyi niyetli olunca, dilde zikir “Bismillah” hak ile beraber, Allah’a aşk duyunca dilde “Bismillah” hak bir ya “Bismillah” Değerli şairemiz, yine kaleminizden güzel ve imanın simgesi olan uhrevi bir şiir okumak oldukça keyifli ve duygusal dı. Yüreğinizdeki inanaç la imanın daim olsun İnşallah. Tebrik ediyorum ver yürekten kutluyorum sizi. Selam ve saygılarımla esenlikler dilerim. Kal sağlıcakla.
RUSAMER – Ruh Sağlığı Ayarı Merkezi (Delilikoloji Fakültesi: İnanç Psikolojisi, Halk İrfanı ve Dua Poetikası Enstitüsü)
Kayıt No: 2025-R-075 Şiirin Adı: Bismillah Şair: Güneşin Kızı Zehra Tetkik Eden: Kalburabastî Efendi Hazretleri Raporun Konusu: İnancın Diliyle Gündelik Hayatın Ruhsal Anatomisi
Güneşin Kızı Zehra’nın Bismillah adlı şiiri, bir imanın günlük rutine dönüşmüş halidir. Yani bir dua değil, bir yaşam biçimi manifestosu. RUSAMER literatüründe bu tür şiirler “İnanç Refleksleri ve Gündelik Zikir Mekanizmaları (İR-GZM)” başlığıyla değerlendirilir.
Şair, kelimeyi “başlangıç formülü” olarak işler; her mısra, hayatın bir evresine dokunur: Yemek, yürüyüş, yazı, nöbet… Böylece “Bismillah” yalnızca bir kelime değil, hayatın sürekliliğini sağlayan enerji kaynağına dönüşür.
“Denk getirir işimizi, Pişirirken aşımızı, Dindirir göz yaşımızı, Her işin başı Bismillah.”
Bu dörtlük, halk şiirinde manevî denge yasasının ifadesidir. İnsanın emeğiyle, tevekkülüyle, duasıyla kurduğu köprü. Zehra Hanım burada kelimeleri sadece süs olarak değil, psikolojik rahatlama aracı olarak kullanır. Bir tür “sözlü mindfulness” hali — yani RUSAMER terminolojisiyle: “Dua Odaklı Farkındalık Durumu (DOFD)”
“Hudutta nöbet tutarken Bunca ikram nimet varken, Hem okurken hem yazarken, Her işin başı Bismillah.”
Bu dizeler, duanın sadece bireysel değil, kolektif bilinçteki koruyucu kalkan görevini hatırlatır. Zira burada “hudut” kelimesi, hem sınırı hem de sınavı temsil eder. Yani iman, nöbettedir — bedeni korur, ruhu teyakkuzda tutar.
Kalburabastî Efendi Hazretleri’nin değerlendirmesiyle:
“Zehra, bu şiirde yalnız Allah’a değil, insana da sesleniyor. Her harfinin içinde bir ‘B’ sesi değil, bir ‘Ben de varım ya Rabbi’ yankısı var. Çünkü ‘Bismillah’ diyen, varlığını hatırlatır; hem Hakk’a hem kendine.”
Ve devam eder:
“Bu şiir, modern çağın hızına karşı bir zikir freni gibidir. Her dizesi bir dur işareti, bir nefes molasıdır.”
Vesselam
Ser Feyzlizof Delibal Hazretleri (Celil ÇINKIR) RUSAMER – Ruh ve Mizah Ayarı Üstadı Delilikoloji Fakültesi Kurucu Reisi
“Güneşin Kızı Zehra, halkın kalbinden konuşuyor; ‘Bismillah’ı sadece başa değil, kalbe koyuyor. Bu şiir, minareden yükselen ezanla evde çay demleyen annenin duası arasında kurulan görünmez köprüdür. RUSAMER kayıt defterine şöyle not düşülür: ‘Her işin başı Bismillah’tır ama bu şiir, işin kalbidir.’”
"Bismillâh deyüp başladı söze Dedi kim: meded ya Rabbi bize" Süleyman Çelebi'nin Vesîletü’n-Necât adlı eseri, bilenen adıyla "Mevlid" adlı eseri yukarıdaki beyitle başlar. ... ""Allah adın zikredelim evvelâ Vâcib oldur cümle işde her kulâ" . "Allah adın her kim ol evvel anâ Her işi âsân ide Allah anâ" .... 'Bismillah' ile işe başlamanın kerameti, bir bakıma mucizevi yanı. Çocuklar için de geçerli, büyükler için de. Güneşin Kızı Zehra Hanım son noktayı koymuşlar, sn dörtlüğüyle. "Müslümanın anahtarı, Açar bütün kapıları, Bu dünyanın yoğu varı, Her işin başı Bismillah." ... "BİSMİLLAH" Mümin için her kapıyı açacak anahtardır. Allah'ın adıyla selamlıyorum.
Değerli hocam çok güzel ifade etmişsiniz, sayfa gelip bu güzel yorumu bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Saygılar sunar esenlikler dilerim. Hoşçakalın, dua ile kalın.
Değerli hocam çok güzel ifade etmişsiniz, sayfa gelip bu güzel yorumu bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Saygılar sunar esenlikler dilerim. Hoşçakalın, dua ile kalın.
Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. (Kovulmuş Şeytanın Şerrinden Allah'a Sığınırım, Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla) Her işimize başlarken , her dogan güne yakışan insanın içini ferahlatan besmele ... Emeğinize sağlık gönül kaleminiz tükenmesin şairem Sevgiler
Mısraları ve ayakları ile Bismillah'ın mana ve önenimi anlatan bu şiir muhteşemdi. Değerli şairimi ve nadide eserini yürekten kutluyorum. En içten selam ve saygılarla.
Besmelesiz bir işe başlamamayı büyüklerimizden öğrendik.
Anlamı: “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.” Şöyle ki ;Kur’an-ı Kerim’in 114 suresinden 113'ü “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlar. Bu yönüyle Kur’an’ın ilk ayeti gibi kabul edilir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın adı anılmadan yapılan her önemli iş bereketsizdir.” (Ebû Dâvûd)
Yemek yerken Bismillah Yemeğin bereketi ve şeytandan korunmak Bir işe başlarken Bismillah Başarı için Allah’ın yardımını istemek Araca binerken Bismillah Güvenli yolculuk için dua Kapıdan çıkarken Bismillah Günü Allah’a emanet ederek başlamak Bir şey keserken (kurban, et vs.) Bismillah Allahu Ekber İbadet şuuruyla hareket etmek Abdest alırken Bismillah Temizliğe manevi anlam katmak
Bu dizelerle, sıradanın içindeki kutsalı görmeyi öğretiyorsunuz. 8’li hece ölçüsünün ritmiyle akan şiiriniz, hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden bir evrensellik taşıyor.
Kaleminize bereket, yüreğinize selamet… Her işin başı “Bismillah” diyerek çıktığınız bu yolda, şiiriniz nice gönüllere ilham olsun.
Yüreğine sağlık kardeşim.. yine harika bir şiir okuttun bize.. baştan sona kadar harikaydı.. güzel bir süprizi hak ettiniz.....;)))) gönül sesiniz daim olsun.. sonsuz saygılar..
“Bismillah” şiiri, inanç ve maneviyatı öylesine güçlü ve canlı bir dille işliyor ki, okuyucu her dizesinde hem huzur hem de güven hissediyor. Her işin başına “Bismillah” demenin bereketini, kötülükten korunmayı ve kalpteki sükûnu adeta hissettiriyor. Şiir, basit günlük eylemleri bile kutsal bir bağlamla yücelterek, okuyucuda hem derin bir farkındalık hem de ruhsal bir coşku uyandırıyor. Yüreğinize sağlık, 8 li hece ölçüsüyle mükemmel bir şiir, günün şiiri olmaya layık. Tebrikler, esenlikler dilerim.
Çok teşekkür ederim güzel ve içten sözleriniz için. 🙏 Dualarınız ve iyi dilekleriniz için minnettarım. Sizlere de Rabbim her zaman sağlık, huzur ve hayırlı kulluk nasip etsin.
Çok teşekkür ederim güzel ve içten sözleriniz için. 🙏 Dualarınız ve iyi dilekleriniz için minnettarım. Sizlere de Rabbim her zaman sağlık, huzur ve hayırlı kulluk nasip etsin.
Allah diyen aldanmaz...doğru yoldan gideni Allah utandırmaz. Bismillah şiir başlığı olarak evet ama söylenirken Bismillahirrahmanirrahim çok daha makbuldür çünkü Allah'ın adı yerine Rahman ve rahim olanın yani merhametin da belirtilmesi daha iyidir bence...şiir çok takdire şayan ve de ibretlik... Tebrikler ve saygılar sunuyorum...
Teşekkür ederim değerli yorumunuz ve güzel düşünceleriniz için. 🙏 Bismillah şiirini yazarken niyetim, her işin başında Allah’ı anmanın huzur ve bereketini vurgulamaktır. 8 li hece ölçüsüyle yazılmış bir şiir ve demek istediği her işinize Allah’ın adıyla başlayın diyor, Bismillah; Allah’ın adıyla. Sizinde belirttiğiniz gibi, Bismillahirrahmanirrahim diyerek Rahman ve Rahim olanı hatırlamak çok daha derin ve anlamlı bir ifade; bunu hatırlatmanız çok yerinde oldu. Beğeniniz ve takdiriniz için ayrıca teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz ve güzel düşünceleriniz için. 🙏 Bismillah şiirini yazarken niyetim, her işin başında Allah’ı anmanın huzur ve bereketini vurgulamaktır. 8 li hece ölçüsüyle yazılmış bir şiir ve demek istediği her işinize Allah’ın adıyla başlayın diyor, Bismillah; Allah’ın adıyla. Sizinde belirttiğiniz gibi, Bismillahirrahmanirrahim diyerek Rahman ve Rahim olanı hatırlamak çok daha derin ve anlamlı bir ifade; bunu hatırlatmanız çok yerinde oldu. Beğeniniz ve takdiriniz için ayrıca teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Yüce Rabbim bizlere iyi kullar olmayi nasip eylesin, Yürenize emeğinize sağlık güzel yürekli dost, Sözlerinizi beğeni ile okudum, En kalbi duygularımla esenlikler dilerim.
Çok teşekkür ederim güzel ve içten sözleriniz için. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için minnettarım. Sizlere de Rabbim her zaman sağlık, huzur ve hayırlı kulluk nasip etsin.
Çok teşekkür ederim güzel ve içten sözleriniz için. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için minnettarım. Sizlere de Rabbim her zaman sağlık, huzur ve hayırlı kulluk nasip etsin.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.