Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
hüseyin saban
hüseyin saban

EMMOĞLU

Yorum

EMMOĞLU

( 2 kişi )

1

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

123

Okunma

EMMOĞLU

Amcaoğlu bir sohbet esnasında,sende bir bende iki kız var,soyumuzu sürdürecek kimse kalmadı dedi.Aynen soyadımızı sürdürecek kimse kalmadı,bu şiirimi Amcaoğluna ithafen yazdım.

İkimizinde aynı bahtı ikimizde dertli
Birimizin yurdu meçhul birimizin belli
Kalmadı benimde bir ağacım dikili
Evlen be soyumuz kurumadan emmoğlu

Amcam üç hepsinin vardır kızı
Bir hevesle geçirdik koskoca yazı
Kurulsun düğün,çengiler çalsın sazı
Evlen be sopumuz kurumadan emmoğlu

İkimizde aksi ikimizinde aynı huyu
Bahçemizde kuyunun,var içmeye suyu
Kimisi al giyinmiş kimisi koyu
Evlen be yürüsün soyumuz emmoğlu

15/09/2025 Edremit
Hüseyin Saban

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Emmoğlu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Emmoğlu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EMMOĞLU şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
14.9.2025 20:47:14
5 puan verdi
Geleneksel halk yaşamının evlilik ve soy bağları etrafında dönen ritmini ve samimi anlatımını yansıtıyor; “emmoğlu” hitabı, hem sıcak hem de halk kültürüne özgü bir yakınlığı hissettiriyor.

Tebrikler

Saygılarımla hocam

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL