İnsan hayatında iki feci olay vardır: biri insanın çok istediği şeyi elde edememesi, diğeri de etmesidir. george bernard shaw
Hatice Güzen
Hatice Güzen
VİP ÜYE

İZ’lenim

Yorum

İZ’lenim

( 10 kişi )

2

Yorum

25

Beğeni

5,0

Puan

227

Okunma

İZ’lenim

Vapur esiyordu.
Haliç, unutmayı öğrenmiş
bir aynaydı.
Dalgasız bir zaman,
içe çekilmiş bir nefes.

Karşıda,
bir gölge üçgeni:
adam, kadın, çocuk
bir bankta iç içe.
Geçmişin eliyle
bugünü tutan,
geleceğin bakışıyla
anımsayan.

Bir kağıt helvacı
sessizce süzüldü
gölgelerin arasına.
Bir torun kıpırdattı zamanı,
bir anne gülümsedi.
Hayat,
ince bir sızıyla
usulca tamamlandı.

Kadının kucağında
birkaç ısırık,
buruşturulmuş bir tebessüm.
Şeker,
anıların kıvrımına
sindi.
Solgundu,
ama dipteydi.

“Sen ye baba.”
Yaşlı adam
elini ağır ağır kaldırdı
bir anıya doğru.
Bir ses gelmedi;
sükût çöktü oraya.

Tatlıyı atmadılar.
Çocukluğun
gövdesine değen
hiçbir şey
yitmiş sayılmazdı.

Yaşlı parmaklar
bir ömrü
ufaladı avuçta.
Bu, helva değil
zamanın dışına taşan
sessiz bir paydı.
Geçmişin dilinde
bölündü anı.

Adamın bakışları
dalgaların izini
çoktan unutmuştu.
Ama bir hevesin
nerede inceldiğini
hâlâ biliyordu.
Gözleri
suskun bir denizdi.

Ne kadar büyüdüyse insan,
o kadar içine
çekilmişti sesi.
Her ısırıkta
çocukluk yankısı
derinde
çaldı yeniden.

Bazı tatlar
anıların sızısından
gülümser hâlâ.

Hatice GÜZEN

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (10)

5.0

100% (10)

İz’lenim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İz’lenim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İZ’lenim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fatoş Taşkın Karadoğan
Fatoş Taşkın Karadoğan , @fatostaskinkaradogan
21.6.2025 17:21:46
Kaleminiz durmasın, yüreğiniz yorulmasın, başarılarınız sonsuz, her şey gönlünüzce olsun inşallah. Tebrik ederim. Selâm ve sevgilerimle huzurlu hafta sonları dilerim.
Güneşin kızı
Güneşin kızı, @gunesinkizi1
21.6.2025 10:52:05
5 puan verdi
“İZ’lenim” şiiri çok derin, duyarlı ve huzurlu bir atmosfer yaratıyor. Vapurun Haliç’te süzülmesi, geçmişle bugün arasında bir köprü kuran sessiz anlar, insanın içine işleyen ince bir melankoli taşıyor.

Özellikle kağıt helvacının çocukluk, geçmiş ve anılarla sembolize edilmesi; yaşlı adamın, torununun, annenin ve ailenin zaman içindeki bağını yansıtması çok etkileyici.

Şiirde, zamanın akışına rağmen değerlerin, anıların ve sevgilerin kaybolmadığı; her tat ve her dokunuşun, geçmişle bugün arasında bir izi, bir hatırayı taşıdığı vurgulanıyor.

Bu şiir, okuru sükûnete, hafıza ve şefkatle örülü bir yolculuğa çıkarıyor. Çok güzel bir eser.Yüreğinize sağlık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL