Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
cosari
cosari

AYNADAKİ ADAM

Yorum

AYNADAKİ ADAM

( 6 kişi )

2

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

194

Okunma

AYNADAKİ ADAM

AYNADAKİ ADAM

Hem ruhum hem de gönül yaşım elliyse eğer,
Aynada bana bakan bu yetmişlik kim ola?
Aklım havada uçar, başım güneşe değer;
Aynada bana bakan bu yetmişlik kim ola?

Unutuluyor bazen dertlerin gitmezliği,
Aklımda kalsın yeter hasretin bitmezliği,
Umurumda değilken kalbimin yetmezliği,
Aynada bana bakan bu yetmişlik kim ola?

Varsın yol vermesinler yollardaki rampalar,
Kalan saçımın rengi biraz beyaza çalar,
O gençlik anılarım umut verir, oyalar;
Aynada bana bakan bu yetmişlik kim ola?

Coşari geçen yıllar umutları yıkarken,
Zaman denilen ırmak gece gündüz akarken,
Hala yorgun yüreğin aşk acısı çekerken,
Aynada bana bakan bu yetmişlik kim ola?

01.03.2025/Samsun

İbrahim COŞAR

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Aynadaki adam Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aynadaki adam şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AYNADAKİ ADAM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Murat Kahraman Murâdî
Murat Kahraman Murâdî, @murat-kahraman-mur-d
19.3.2025 22:45:07
5 puan verdi
Kalemine yüreğine sağlık değerli Üstadım, bu nefis eseriniz için gönülden şükranlarımı arz ederim.

Gördüğünü söyler ayna
Sen derdine çal da oyna!
Saygılarımla.
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
19.3.2025 15:37:45
5 puan verdi
Evet, zaman yılları birer birer akıtırken, her bir yaşın ardında birer sır saklıdır. Ruhun yaşı elli olsa da, bedenin her zaman seni aldatır; aynaya her baktığında, her çizgi, her kırışıklık seni başka bir hikayeye taşır. Ama yirmili yaşların coşkusunu, bir zamanlar gözlerindeki parıltıyı unutmak imkansızdır. Bu dünya, yılların zarfında kaybolan bir gölge gibidir, ama yine de kalbinde o gençliği, o umutları taşımak da bir başka güzellik değil midir?

İşte bu yüzden aynadaki yetmişlik, aslında hep senin bir yansımandır, yaşların değil, ruhunun bir simgesidir. Her yaşta yeniden doğmak, her kırışıklıkta bir başka hikaye yazmak, zamanla barışmak ve onu kucaklamak... Bu, insanın gerçek gücüdür.


Yüreğinizin derinliklerinden gelen her hece, dünyaya bir ışık gibi yansıyor.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL