Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ahsen  Tosun
Ahsen Tosun

Diri ile Kiri

Yorum

Diri ile Kiri

( 7 kişi )

2

Yorum

17

Beğeni

5,0

Puan

204

Okunma

Diri ile Kiri


Yeşil zikrin tohumlarını taşıyor bülbül
Dilinde dönüyor dünyanın sesi sümbül
Yeni bir devir açıyor yaprakları güldür
Kubbeyi aşka sarıp sarmalayan şükür

Bülbüller kafesin kapısını çalmaz
Zincir vuracak ilikleri kapamaz
Gözünde ufalan göğün altında
Merceğini sulayan gül bahçesinde

Devirdir, esaret boynunu mıhlama
Ayrılmak diri ile kiri hakikat hürmetine
Yapraklara dallara yazdığım hürriyete
Hürdürler, çenesinde beşten fazla dikişle

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Diri ile kiri Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Diri ile kiri şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Diri ile Kiri şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mesut Tütüncüler
Mesut Tütüncüler, @mesut-tutunculer
17.3.2025 12:03:06
5 puan verdi
Kaleminize sağlık kıymetli şairim
Nicelerini okumak dileğiyle
Saygı ve selamlarımla, sağlıcakla kalınız
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
17.3.2025 08:32:08
5 puan verdi
Zihnin derinliklerinde yankı bulan bir çığlık, Gönül, aşka yelken açmış bir gemi gibi savruluyor. Her adımda, zamanın kuytularında bir düş, Gerçek ile rüya arasındaki ince çizgide kayboluyor.

Bülbül, özgürlüğün peşinden koşar, kafesin perdesinde, Ama zincir, her zaman gönlün içinde kırılmayı bekler. Gözler, yıldızların dilinden, göğün sabırla beklediği O sevdayı taşır, ardında bir sırrı saklar.

Esaretin boynu, bir kuş tüyüne benzer, Herkesin dilinde aynı şarkıyı okur, ama sadece rüzgar duyar. Yaprakların düşüşü, özgürlüğün ilk adımıdır, Ve sonsuzluk, her dokunuşta daha da yakınlaşır.

Gönüllerdeki zincir, sadece içsel bir çürük, Gerçek, bir nehir gibi akar, hep aynı yolda ve her yolda. Bir kelime, bir işaret yeter, tohumlar yeşerir, Ve bir hayat, aşkla sarar her geçişi, her dönüşü.

Yüreğinize sağlık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL