Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
turgaykurtulus
turgaykurtulus

Düşüncelerin Dansı

Yorum

Düşüncelerin Dansı

( 8 kişi )

4

Yorum

17

Beğeni

5,0

Puan

179

Okunma

Düşüncelerin Dansı

Düşüncelerin Dansı

Bu şiirde, zamanın içinde kaybolan anıları, eksiklikleri ve kendini bulma çabasını anlattım. Her kayıp, yeni bir anlam arayışına dönüşüyor ve kelimeler, zihnin içinde dans ederek varlığın izini sürüyor.

Beyhude bir gölge,
katman katman yırtılmış zamanın içinde,
gözlerim kaybolan seslere bakıyor.
Her an, her düş,
toprağın altından çıkan çığlıklar gibi,
yükseliyor,
dönüyor,
ve düşüyor bir daha.

Keskin bir düşünce,
aklın ağzından fısıldayan bir hatıra,
ne zaman kırılır?
Nerede kırılır, bilmiyorum.
Bir şehri terk ettim,
ama o şehri,
sadece hatırlıyorum.

Gözlerimde dönen yıldızlar,
yavaşça yok oluyor,
sözcüklerin dansında kayboluyor.
Bir anlık bir sessizlik,
diğer anın içine sızıyor,
gözlerim korkuyor.
Duygular, kaybolan bir şehrin harfleri
gibi.

Bir kayıp var,
boşluklarla çizilen bir harita,
ve bu haritada yerini bulamayan her şey,
bir başka kaybı doğuruyor.
Bir zamanlar söylediğim kelimeler,
şimdi dans ederken düşüyor.

Ruhumun keskin hatları
bir araya gelince,
gözlerimden akan anlam,
sözcüklerin tüyleriyle şekil alıyor.
Beni tutan,
sadece o sessiz dans.
Bütün boşluklar,
birbirine sarılıp dönüyor.

Ve sonunda,
bir gülüş…
ve hiç bitmeyecek bir boşluk…
kapanmaz,
açılacak bir kelime bekler.

Düşünceler, dans eden kelimeler,
bütünleşiyor,
bütün zamanlar birleşiyor.
Keskin kelimeler
düşündürücü bir sarmal gibi
sonsuz bir kalp atışında kayboluyor.

Turgay Kurtuluş

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Düşüncelerin dansı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Düşüncelerin dansı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Düşüncelerin Dansı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Nurefşan.
Nurefşan., @nurefsan-
27.2.2025 11:06:35
5 puan verdi
Gönül alfabesi sessiz harflerden oluşursa sesli harfler lafıgüzaf gelir.
Keskin kelimeler keskin bir acının aslında dışa vurmasıdır. Saatlerce yazsam şu şöyleymiş bu böyleymiş desem bu şiir için boş gelecek.
Baştan başa anıların örgüsüyle vedalaşmanın kararlılığı ve yalnızlığa merhaba diyebilmek.
Kalemin gönlünün haritasını çiziyor her bir mısrada yok sayamayacağı kaybetmeyi istemediği umuda sarılarak.
Her şiirin sanki bir yazının örtüştüğü serenat gibi. Sanki şiir yetmiyor içinin perdesini aralamaya dur diyorsun biraz daha yazayım.
Yürek kiri (yanlış anlamayın) ancak böyle dökülebilir.
Şehri unutmak sadece şehir mi bazen ben dünyayı unutmak istiyorum ama unutulmuyor keşke....
Keşke ile bitsin burası zira keşkelerimizin sonlarının olmaması da güzel

Klavyeyi bırakayım yoksa durmayacağım yine

Şiir ol şiir kal

Nicelerine
Etkili Yorum
elif.kurt
elif.kurt, @elif-kurt
27.2.2025 10:10:32
Geçmişten gelen hatıraların düşmesi, bizi biz yapan geçmişimiz, onları yok sayamayız ama aklımıza geldiği anda gözümüzü kapatıp o anla vedalaşmalı, düşmesine ve kaybolmasına izin verme şair ya da gömülmesine.

Şehri unutmak, hepimizin unutmak istediği şeyler var muhakkak ama mümkün olduğu kadar güzel anları hatırlamalı, beyin kendini korumak için kötü anları , üzüntü ve stres halinde ortaya çıkarır, o yüzden sanırım güzel anlardan çok kötü anları hatırlarız.

Yıldızların ve duyguların kaybolması, yıldızlar, şiirler de şairlerin gecesini aydınlatan, ya da küçük bir ümit ışığıdır, minicikte olsa kaybetmemeli, duygular ne yazık ki saflığını ve sadeliğini kaybediyor, güven kayboldukça hissizleşiyor insan ya da kaybettikçe ama insan kendini yenileyebilen bir varlık eksikliği bulduktan sonra iyileştirmeli orayı.

Boşluklarla çizilen bir harita, gideceğin yerin, olduğun yerin belirsiz ve eksik olması, bir an bile sonramız yokken o boşlukları güzelliklerle doldururuz umarım.

Şiirin bana hissettirdikleriydi. Şiir çok güzeldi, yüreğine sağlık sevgili şair, saygılar.

elif.kurt tarafından 27.2.2025 10:12:01 zamanında düzenlenmiştir.
Jade1881.
Jade1881., @jade1881-
27.2.2025 07:39:31
5 puan verdi
Merhaba üstadım. Yüreğine sağlık
Ümmühan Yıldız
Ümmühan Yıldız, @ummuhanyildiz
27.2.2025 07:22:52
5 puan verdi
Biraz kızıl, biraz mavi bir gülüş biraz boşluk...sözcükler şehirlerin içini kalp atışında doldurup boşaltıyor

Yaa insanın bedeni, duygularını nereye çevirirse çevirsin hep özgürlük...

Senin ışığında sevmeyi ögrendim.
Güzelliğinde şiiri buldum.
Gönlümün içinde dans ettin.
Kimsenin seni göremeyeceği yerde.
Rûmi

Kaleminizden dökülen çok güzel.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL