Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
İsmet ANİK
İsmet ANİK

YİĞİDİM

Yorum

YİĞİDİM

( 19 kişi )

10

Yorum

41

Beğeni

5,0

Puan

652

Okunma

Okuduğunuz şiir 22.1.2025 tarihinde günün şiiri olarak seçilmiştir.

YİĞİDİM


Otuz dokuz yiğit bir de sen Kür-şad
Hele bir nefes al durda yiğidim
Ölmeden kınına girmesin pusat
Şimşekle haber sal kurda yiğidim.

Demirdağ eridi börteçin hazır
Kırat şaha kalkmış kılavuz hızır
Şanını kılıçla tarihe kazır
Bırakmaz kutlu yol darda yiğidim.

Bir avuç toprak al yalın yürekten
Kıt’alar güç alır demir bilekten
Sancağın kan rengi en has ipekten
Eynin od yakmaz şal sarda yiğidim.

Gölgesi ötüken seması yorgan
Toprak vatan oldu damlayınca kan
Yarasi da ondan merhem de ondan
Döşte inlesin tel vurda yiğidim.

Arama! umut ol dört bir cenaha
Gecenin günahı ölsün sabaha
Sabahlar seninle ersin felaha
Kalkmasın namert el kırda yiğidim.

Serhat boylarında burcumuz sensin
Kefensiz şehide borcumuz sensin
Vatan temelinde harcımız sensin
Makbul secdeyi kıl surda yiğidim...

2201/2018 - İ.ANİK

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (19)

5.0

100% (19)

Yiğidim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yiğidim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YİĞİDİM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İbrahim Kurt
İbrahim Kurt, @ibrahimkurt
23.1.2025 19:30:52
5 puan verdi
Muhteşem hocam kutluyorum
Aybars KARLIDAĞ
Aybars KARLIDAĞ, @aybarskarlidag
23.1.2025 16:00:44
5 puan verdi
Günün şiirini ve şairini kutluyorum. Güzel ve anlamlı duygulu bir şiirdi.
Ramazan Boran 1
Ramazan Boran 1, @ramazancboranc1
23.1.2025 14:47:16
Tarihi şiirler olayları ve figürleri yalnızca coşku ya da zafer üzerinden değil, bazen derin bir hüzün, melankoli ya da düşünsel bir yoğunlukla da işleyebilir.

Örneğin geçmişte yaşanmış herhangi bir savaşın yıkıcılığını, kayıplarını ve halkın acılarını anlatan tarihi bir şiir daha sakin, içsel bir dil kullanarak da derin bir etki bırakacak şekilde ele alınabilir. Ayrıca, tarihi bir dönemi ya da önemli bir olayı anlatan şiirler, sadece zaferleri değil, aynı zamanda o dönemdeki insanları, günlük yaşamı, mücadeleleri ve insan ruhunun farklı hallerini de ele alabilir. Coşkunluğun yanı sıra birçok farklı duyguyu, perspektifi ve hatta sorgulayıcı bir tavrı da içinde barındırabilir.

Tarihi şiirler illa coşkulu olmak zorunda değildir. Tarihi bir olay ya da figür üzerinden anlatılacak çok farklı duygusal tonlar ve bakış açıları olabilir.


Şiir hem duygusal hem de epik bir ton taşıyor; yani bir yandan bireysel bir kahramanlık hikayesini anlatırken, diğer yandan toplumsal bir destanın parçası olma hissi veriyor.

Edebi açıdan bakıldığında da şiirin ölçüleri ve ritmi yerinde gözüküyor.

Kısacası şiirin her dörtlüğünde, yiğit bir kişinin güçlü ve kararlı duruşu, vatan için yapılacak fedakarlıklar ve savaşın kutsal bir görev olduğu anlatılmaktadır.

En içten tebrikler
gün seçkisine.
ali görgan
ali görgan, @aligorgan
23.1.2025 14:25:50
5 puan verdi
Milli manevi şuuru hatırlatan ,
Çok güzel ve de çok özel bir eser
Ustasından.
Maaaşallah demek düşer bizede
Emeğinize yüreğinize sağlık
Saygılarımla
mehmetmacit
mehmetmacit, @mehmetmacit
23.1.2025 07:46:56
ne yiğit biter milletimde ne de pek çok hainlik.
ders almıyoruz tarihten, nesil yetişmiyor kopmuş özünden.
duyarlı yüreğini bu coşku dolu şiiri gönülden tebrik ederim
saygılar
arslan gazioğlu
arslan gazioğlu, @arslangazioglu
23.1.2025 05:35:14
Baki Selâm şimdi şiir kötü değil fakat hep aynı tarz aynı normal kelimeler aynı biçim.Farklı bişey yok.Tarihi şiirler coşkun olmalı yüreği galeyana getirmeli.Öyle kelimeler ile süsleyeceksinki tesirli olsun.Peki iyi güzelde neden olmuyor bu?Çünkü his meselesi.Kendini siperde bomba yiyecek halde tasavvur edemezsen , hücuma kalkan bir saniye sonra şarapnelle dünyadan gidecek tasavvur etmeden coşkun şiir ortaya çıkmaz.Mehmed Akif Çanakkale Şehitlerine'yi bu ruhla yazmıştır.Selâm ve dua ile.
neneh.
neneh., @neneh-
23.1.2025 04:53:49
Esaslı ve muhteşem bir şiir.Kutluyor ve Üstadı selamlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.
Gülse
Gülse, @gulse1
23.1.2025 00:22:08
5 puan verdi
Tebriikler👏👏👏👏
k.doğanay
k.doğanay, @k-doganay
22.1.2025 09:27:01
5 puan verdi
Güzel ve anlamlı bir şiir okuduk.
Yazan ellerinize sağlık...
Kutlar,selamlarımı sunarım.




© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL