Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
mihmail çakmak
mihmail çakmak

YALAN DÜNYA

Yorum

YALAN DÜNYA

( 3 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

309

Okunma

YALAN DÜNYA

Hani nerde dedeler
Nerdedirler neneler
Hepside terk ettiler
Dünyayı birer birer

Sonradan bizler geldik
Dünya bizim sanmayın
Onlarda öyle sandı
Bu yalana kanmayın

Gün gelecek bizlerde
Buradan gideceğiz
Bizden sonrakilere
Dünyayı vereceğiz

İstesek istemesek
Bu hep böyle olacak
Gidenlerin yerini
Gelenler dolduracak

Her gelen bu dünya
Kendinindir sanacak
Heyhat ne yazık ki
Onlarda aldanacak

Bu dünya hiç kimseye
Yar olmuyor bilelim
Ona değeri kadar
Kıymet değer verelim

Sonunda bizi dünya
Bağrına almıyormu
Onun bağrında insan
Bir toprak olmuyormu

Ne malımız bizim
Ne canımız bizim
Ne damarda dolaşan
Zerre kanımız bizim

Bütün bunları bir bir
Bilelim anlayalım
Yalan dünyaya asla
Güvenip kanmayalım
Mihmail Çakmak

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Yalan dünya Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yalan dünya şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YALAN DÜNYA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL