Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
M.Y. Boz.
M.Y. Boz.

VER BANA

Yorum

VER BANA

( 2 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

271

Okunma

VER BANA

VER BANA


Hep aklımda bir gül gibi kokuşun
Körpe gelin nazlarından ver bana
Işık tutsun aşkın ile gülüşün
Derde derman gözlerinden ver bana

Yeter artık aşk elinden çekmeğim
Çekmez isem haram olur ekmeğim
Hak yolundan hakka haksız çıkmayım
Mevlananın kozlarından ver bana

Aşktan yana kimse beni yermesin
Bu ayrılık ömür boyu sürmesin
Vurur yoksa avcı beni görmesin
Yeşil Ördek sazlarından ver bana

Gücüm yetmez bey olana ağlara
Hazan düşer gönlümdeki bağlara
Düşmüş iken yollarımız dağlara
Köroğlunun izlerinden ver bana

Evlerinin önü beyaz direkli
Kahıroğlan sanma aslan yürekli
Öpüşelim koklaşalım sürekli
Aşkın derin közlerinden ver bana

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Ver bana Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ver bana şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
VER BANA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
24.5.2024 12:25:15
5 puan verdi
Muhterem BOZ. Şiir güzeldi; ancak noktalamalarla da bezenseydi, anlam daha çok ortaya çıkar ve okuma kolaylığı da gelişirdi. Selam ve tebriklerimi ifade ile gözlerinizden öpüyorum. (Aksakal)
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL