Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Ünal Güneşdoğdu
Ünal Güneşdoğdu

23 NİSAN –ÇOCUK BAYRAMI

Yorum

23 NİSAN –ÇOCUK BAYRAMI

( 3 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

3,7

Puan

451

Okunma

23 NİSAN –ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN –ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN –ÇOCUK BAYRAMI
Düşman yurttan kovulmuş,
Büyük Meclis kurulmuş,
Tüm dünyadan duyulmuş,
Bayramım olmuş bugün.

Bahçede bak hepimiz,
Doluştuk dizi dizi,
Atamız yıllar önce,
Düşünmüş hepimizi.

Bayrak fener elimde,
Şiir şarkı dilimde,
Bu en mutlu günümde,
Bayram yapalım bugün.

Sevincim başka bugün,
Yapalım şenlik düğün,
Tarihi anıp kutla,
Bayram var bayram bugün.

Heyecan dolu herkes,
İçimde büyük heves,
Şimdi söylediğim ses,
Bayramım başka bugün.

Millet meydanlara koştu,
Duygular sel oldu coştu,
Umutlar kanatlandı uçtu,
Bayram yapıyor bugün.

Şimdi biz küçükleriz,
Yarınlar emanet bize,
Bu bayram kutlu olsun,
Tüm yurda hepimize.

Ünal GÜNEŞDOĞDU

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

67% (2)

1.0

33% (1)

23 nisan –çocuk bayramı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 23 nisan –çocuk bayramı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
23 NİSAN –ÇOCUK BAYRAMI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
20.4.2024 01:25:19
5 puan verdi
23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği gündür/tarihtir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Dünya çapında çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara güveninin somut bir göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.
Böylesi anlamlı eşsiz gün ve bayram için kaleme alınan bu güzel ve anlamlı dizeleri ve değerli şairini gönülden tebrik ediyor esenlikler diliyorum.
Sonsuz sevgilerle şen ve esen kalınız.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL