Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Nefesi
Nefesi

HEBA EYLEDİK

Yorum

HEBA EYLEDİK

( 3 kişi )

1

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

355

Okunma

HEBA EYLEDİK

HEBA EYLEDİK



Yarın diye, diye geldik bu güne
Dönüp de bakmadık şöyle bir düne
Aldırış etmeden önden gidene
Heyhat, koca ömrü heba eyledik.

Durmadan dönersin ey yalan dünya
Gerçekten uzaksın her şeyin riya
Hani gülecektin bize de güya
Heyhat, koca ömrü heba eyledik.

İçerde büyütüp kibir dağını
Soldurduk muhabbet, sevgi bağını
Koparıp Hakk ile kulluk bağını
Heyhat, koca ömrü heba eyledik.

Hileyi marifet bilir işinde
Haram lokma eksik olmaz dişinde
Tükettik gençliği heves peşinde
Heyhat, koca ömrü heba eyledik.

Yüz de tebessüm, dil de merhabayı
Unuttuk vefayı, dost akrabayı
Evlat saymaz oldu ana baba
Heyhat, koca ömrü heba eyledik.

Kimi vardı doksana kimi yüze
Geçen her yıl attı bir çizik yüze
Nefesi, ne hacet fazlaca söze
Heyhat, koca ömrü heba eyledik.

Nefesi (Orhan ÖZER)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Heba eyledik Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Heba eyledik şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HEBA EYLEDİK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
22.1.2024 20:44:02
5 puan verdi
Anlamlıydı.Buram buram nedamet,Allah'ım sen yardım et dercesine.Üstadı selamlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL