Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
os
osmankilickiran

'BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ

Yorum

'BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ

( 2 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

435

Okunma

'BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ


BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ ’ İLE İLGİLİ AÇIKLAMAM

’BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ ’ başlıklı şiiri, daha önce ’ Bir Kavganın Şiiri ’ başlığıyla kaleme almıştım. Şiir yanlış anlaşılmasın diye başlığı değiştirdim. Nitekim kuşkum pek anlamsız değilmiş.
Şiiri yorumlarken ruhunu esas almak gerekir. Kavga ; ’gürültü’ ,’patırtı’, ’ bağırış ’ , ’çağırış’ , ’dövüş’ anlamlarına gelmektedir. Şiiri dikkatle okursanız, ısrarla bir sınır çizilmektedir . Mücadele/kavga; ’TERÖRSÜZ ANTİ-EMPERYALİST ONURLU CENK’ şeklinde olmak zorundadır. Bazıları bu ifadede de çelişki var diyebilir. Zira cenk; kahramanca mücadele, büyük çaba-uğraş, çarpışma anlamlarına gelmektedir. Yalnız şiirdeki ’cenk’ de terörsüz olmak zorundadır. Ayrıca, onurlu bir çizgide yani, şerefli, güvenilir, eylemlere saygı duyulacak bir disiplin doğrultusunda olmalıdır. Doğal olarak bu şartlar altında cereyan eden kavga/mücadele de, bir anlamda terörle kavga/ mücadele halinde olacaktır .
Türklerin ataları ; Türk Milletinin mücadelesi , ’ kuru bir cihangirlik davası değildir ’ derler . Şiirim de bu bağlamda bir kişinin, grubun, milletin mücadelesinin nasıl olması gerektiğini düşünenlere ışık tutmaya çalışmakta
20.09.2023 / 19:46


BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ

Kimi bilge aşılmaz kimi engel geçilmez
Kimi yiğit yenilmez kimi baraj delinmez

Kuru çokluğu aldanıp proje çizilmez

Terörsüz anti-emperyalist onurlu cenkte
Her siyasi hedefe paldır-küldür erilmez

Kimi uğraş anlıktır kimine ömür yetmez
Milli güç sınırlıdır lakin ümit kesilmez

Her karanlık şafaklara gebedir değişmez

Terörsüz anti-emperyalist onurlu cenkte
Bilgisizler hakça seçilip liderlik edemez

Osman KILIÇKIRAN

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

'bir mücadelenin şiiri Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 'bir mücadelenin şiiri şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
'BİR MÜCADELENİN ŞİİRİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL