Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
osmandeniz
osmandeniz

Varılamayan Ülke

Yorum

Varılamayan Ülke

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

232

Okunma

Varılamayan Ülke

Bakarken penceremden şimdi eski bir
göğe
Önceki yıllardan kalan -sensiz- senden
Yüreğim bir güvercin kanatlarında rüzgâr
Gül kokusu taşır bana hiç durmadan

Gözlerimde bir damar gibi kök sa
lar
ken
hayalin
Çaldığım tüm kapıların ardı bana uçurum
Varılamayan ülke hayallerimde şehrin
Deniz soluğu eser bilirim sokaklarında

Yalnızlığını sırtımda taşırken her an
gövdem
Sabaha karşı ölürüm bir gün
saba makamında
Oysa yarınlar düşer aklıma hiç durmadan
Sessiz bir çığlık yaşar
her zaman
soluğumda

Durduğu yerdeyim şimdi tüm
sensizliklerin
Bakışsızdır gözlerim gördükten sonra
seni
Kanatların sığmadı zaten şu gözlerime
Bin bir düşe yaslanır gözlerim geceleri

Geceleri göklerden dö

lür
ken
hayalin
Tohum gibi saçılır gece göğe gözlerin
Gözyaşları yeşertir güneşle gözlerimi
Başak verir gözlerin her sabah gözlerimde

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Varılamayan ülke Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Varılamayan ülke şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Varılamayan Ülke şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL