(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ooof of ne güzel kokardır şimdi . Sanki kokusunu alır gibi oldum. Kapalı, dört duvar arasında beyaz camın karşısında iyice heder olup gideceğiz. Güzel şiirinizle birlikte erguvanı kutlarım. Saygılar.
Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile, eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin. [el-Münavi, Feyzu’l-Kadir, 3/30]
Kim ağaç dikiminde bulunursa, onun için ağaçtan hasıl olan ürün miktarınca Allah sevap yazar. [Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/415]
Her kim boş, kuru ve çorak bir yeri ihya edecek olursa, bu amelinden dolayı Allah tarafından mükâfatlandırılır. İnsan ve hayvan ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır. [el-Münavi, Feyzu’l-Kadir, 6/39; Heysemi, Mecmau’z-Zevaid, IV. 67-8]
Bir kimse bir ağaç dikse, o ağaç meyve verdikçe sevabı ona yazılır. [Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/480]
Müslümanlardan bir kimse bir ağaç dikerse, o ağaçtan yenen mahsul mutlaka onun için sadaka olur. Yine o ağaçtan çalınan meyve de o Müslüman için sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Herkesin ondan yeyip eksilttiği mahsul da onu diken Müslümanlara ait bir sadakadır. [Buhari, Tecrid-i Sarih, VII. 122; Müslim, Musakat 2, no: 7]
Kişi kabirde bile olsa, yedi şeyden meydana gelen sevap devamlı olarak kendisine ulaşır: Öğretilen ilim, halkın yararlanması için akıtılan su, açılan kuyu, dikilmiş ağaç, yapılan mescit, okunmak üzere bağışlanan Kur’an ve ölümünden sonra kendisine dua edecek evlat. [Münavi, 4
birgün zamanın padişahikıyafetini tedbir icabı değiştirmiş halkın içinde gezerken bir bahçede ağaç dikmeye çalışırken kan ter içinde kalmış çok yaşlı bir amca görür.
-Selamun aleykum amca.
-Aleykum Selam yavrum. amca bu yaşta ne ağacı bu.sen onun meyvelerini ya görürsün ya göremezsin.bu yaştan sonra ağaç diksen ne olacak?
-ben görmezsem Ümmet-i Muhammed görür evladım biz dikelim de.
bu söz üzerine Fatih Sultan Mehmet Han cebinden bir kese altın çıkarıp yaşlı adama verir. yaşlı adam: -bak meyvelerini vermeye başladı bile bu söz üzerine Fatih Sultan Mehmet Han yaşlı adamcağıza bir kese altın daha verir...
Sizi yürekten destekliyorum bu güzel davranış için .Hoş bir görüntüsü var.Yüreğiniz geleceğe umutla nice fidanlara saygılar...
Resim kendim dikip kendim çektiğim fotoğraf ama sayfaya koymayı beceremediğimden. Şiire gelince okuma zahmetiniz ve yorumlarınız için yine de teşekkürler.
Ildız tarafından 9/5/2008 2:21:48 AM zamanında düzenlenmiştir.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.