Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Um
Umut gürbüzcan

Koca Çınar

Yorum

Koca Çınar

( 3 kişi )

2

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

452

Okunma

Koca Çınar

Kifayetsiz kalan duygularıma mütercim arar oldum bu gece , ne desem bilemedim oturdum , ciğerlerime çektiğim her sigara dumanı ve saniyesini hatırladığım anılar geldi hep göz önüne.

Öyle ya ! sen hep "Ki" oldun bende "De" olmak yakışmazdi zaten , öyle bir bağladın ki kendine yüreğime saplanan o acı ile nasıl sürecek bu ömür bilemedim yine ,

Olsaydın soracaktım sana , Ne yapalım Baba ? diyecektim belki de , sonra sen hallederiz oğlum hele bir sabr deyip , yakacaktın bir sigara, sen düşünecektin benim yerime .


Şimdi öylesine çekip gittin , kaldık geride bir başımıza , senden dinledim. "Hoşgeldin ölüm buyur otur şarkısını " sen öğrettin " 33 kurşunu , hasretinden prangalar eskittim ’i senden gördüm okumayı senden öğrendim Asırlık bir çınar ağacını .

Bu gün gördüm sen neymişsin be babam darma duman ettin herkesi , gibta ettim ardından , şeref duydum , gurur duydum , ne çok sevenin varmış, huzur içinde yat .

Görüşelim seninle o kalabalık şehirde uzat elini babam bırakma beni bir yere ..

Koca Çınar ’ ım


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Koca çınar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Koca çınar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Koca Çınar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Mahmut Cantekin
Mahmut Cantekin, @mahmutcantekin
25.12.2021 11:28:16
5 puan verdi
YİĞİT DOST

“İbrahim Gürbüzcan’a Sevgilerimle”

Sevgili dost bilge rehber,
Büyük acı kara haber,
Işık ile dolsun makber,
Vefandan yüreğim yanar…

Onurlu güzel arkadaşım,
Yanaklarımdan akan yaşım,
Önüme eğilen başım,
Seni sevgiyle anar...

Sıladan savrulan yaprağım,
Viran evim çardağım,
Seni bağrına bastı toprağım,
Yaralarım yeniden kanar,

Başın dikti alnın aktı,
Beynin karanlığa ışık yaktı,
Duruşun yüreğin iz bıraktı,
Mert yiğit Koca Çınar,

Cantekin der: gidiyoruz tek tek,
Güzel dosta vefa gerek,
İbrahim’e yandı yürek,
Gel can dostum gel de onar…


25 ARALIK 2021 ERDEMLİ
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL