Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Parlain m
Parlain m

Acı Nakarat

Yorum

Acı Nakarat

( 5 kişi )

4

Yorum

19

Beğeni

5,0

Puan

1252

Okunma

Acı Nakarat

Bir pilav hikayen var senin
Saksı çiçeği, yaralı ağaç, kulak ısıran at
Bunlardan geçtim
Ekmeğini kazanmak deyimi açık bir hiledir
Bir baksak şöyle
Mahmuzlu nice gövdemiz var bilmediğimiz
Bir çift çelik göze tutulmuşsun
Akdeniz’de balıklar ağzından tutulur
Manzaran ruhumda peklik yaratmakta
Zincirini kes
Püskülleri vaktin ileriye
Sonra geriye doğru acıtır
İşkence eder vurguları şarkının
Sanki ilk planör uçuşumda
Yoktunuz yazan bir ağaç kovuğuyum
Kemikli bir sevda bizimkisi
Ne zaman sorsam etini geçiyor yaşımız
Neyse ki aklın sahte öpücükleri
Afrika’ya mahsus eski deniz sözüdür
Bizi mecburen Cebelitarık’a ekliyorlar
Çünkü tekerrür gerçeği yasaklamakmış
Yaşamdan sökülen bir ben miyim diye bakıyorum
Seviyorum şu nakaratı
Gidiyorum, insanlık kalmadı henüz

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Acı nakarat Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Acı nakarat şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Acı Nakarat şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
 Enûma Eliš
Enûma Eliš, @enmaeli
15.12.2021 01:50:11
Uzun zamandır bu acıyı okuyorum şiirlerinde. Hep o acının ve hep bir sıkıntısının ilâcını arıyor. Bedeninde ikinci bir ruhu arıyor. Belki kalpten gelen bir dostluk, belki samimî bir dayanak.

İnsan hayatında pek çok şey tekrara düşüyor, evet. Boğazımızdan geçmediği de oluyor hayatın. Hayata karşı bu tavır yahut hayatın bize karşı bu tavrı gerçekten güçlendiriyor insanı. Şiirlerinde hem o kırgınlığı ve aynı zamanda o güçlü duruşu aynı anda var oluşu görebiliyorum.

Tüm acı ve üzüntüler uzak olsun hem şiirden hem Parlain’den.
Sevgi ve selamlarımla,

Nasıf acar
Nasıf acar, @nasifacar
14.12.2021 07:48:24
5 puan verdi
Güzeldi okurken etkilendim
Yazan elerine sağlık
nepal
nepal, @nepal
13.12.2021 22:42:22

çok beğendim. bende
teşekkürler
.
Etkili Yorum
Gule
Gule, @gule
13.12.2021 22:00:14
cümlelere güzel ayar çekiyorsun...sorgulatan taraflarının olması hele anlamlı...her seferinde aklımdan geçiririm bir de 'nerden aklına geliyor bu imgeler?'

çok iyi Parlain...sevgiler...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL