Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Hidayet
Hidayet

SÖĞÜT AĞACI

Yorum

SÖĞÜT AĞACI

( 2 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

551

Okunma

SÖĞÜT AĞACI

Pınar başındaki Söğüt ağacı
Kimler geldi, kimler geçti desene.
Vuslat mıdır? Sevenlerin ilacı
Kimler aldı, kimler içti desene.

Pınardan su içen yârenler, yarlar
Hani yâre kavuşan, bahtiyarlar
Hani nerde güngörmüş ihtiyarlar
Kimler kaldı, kimler göçtü desene.

Şu gölgendeki pınar ağlar durur
Dalların sallanır, suyuna vurur
Yorgun yolcular gölgende oturur
Kimler toktu, kimler açtı desene.

Bu yol nerede biter, nerde başlar,
Bayırların süsüdür, kara taşlar
Dallarında tüneyip, öter kuşlar,
Kimler kondu, kimler uçtu desene.

Hidayet’im garibana kim ne der
Ayağında kara lastik, derbeder
Tırpanı omzunda tarlaya gider
Kimler ekti, kimler biçti desene.

Hidayet GEDİK

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Söğüt ağacı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Söğüt ağacı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SÖĞÜT AĞACI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
redfer
redfer, @redfer
15.4.2021 13:35:27
Hoş ve tat veren bir şiir okumamıza vesile oldunuz.
Daha nicelerini bekleriz.
Selam ve Saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL