Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
YUSUF  BİLGE
YUSUF BİLGE

TAŞLAMALAR - 2

Yorum

TAŞLAMALAR - 2

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

656

Okunma

TAŞLAMALAR - 2

SIKI-FIKI DALTABAN

Gündem yumurtasına kösnül küpe takıyor;
Safdil hayranlarına hepten maval okuyor;
Sosyal medyada furya kıl-ağız yalanların,
İpini kalın büküp çulunu sık dokuyor…


Kösnül: Seks düşkünü.


SORU-YORUM

Kavganın tarafı mı, yandaş aracı mısın?!
Bozacının şahidi mimli şıracı mısın?!
Kendi kökünden bile yemişini kıskanan,
Uçuruma tutunmuş incir ağacı mısın?..!



AV FETİŞİ

Safari serencamı akla ziyan kumkuma,
Palavra düşkünlüğü çakaralmaz dumduma;
Abartı sanatında ustası Teyo Emmi,
Son avı “kar-parsı”ya fetişi melez puma…

Teyo Emmi: Gerçek adı Tayyip İde olan Teyo Pehlivan, Erzurum’un Hasankale ilçesinde doğmuş 1999 da 86 yaşındayken hayatını kaybetmiştir; Ardında birkaç kitap dolduracak kadar mizahi hatıra bıraktı; Yalancılığı ve hazır cevaplarıyla ünlüydü. Halk arasında Teyo Emmi lakabıyla bilinirdi.

Fetiş: Uğur getirdiğine inanılan şey, totem.


MEN BEHRİ

Tesettür niyetiyle bürünür de adına,
İmge yasağı koyar sevdiğinin yâdına;
En önce kendisine kaprisinin zararı,
İnadı yankı vermez içinin feryadına…


Men behri: Yasak zamanı.
*İmge: Hayal.


GICIMIK

Sırladığım uykular aynadır düşlerine,
Aklım gıcık oluyor aynen bilişlerine;
Sanki ona değil de kendime gizli saklım,
Kelepçe taksam yeri fettan gülüşlerine..

YUSUF BİLGE





Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Taşlamalar - 2 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Taşlamalar - 2 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TAŞLAMALAR - 2 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL