Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Murat Arıcı
Murat Arıcı

DİNLE BENDEN

Yorum

DİNLE BENDEN

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1581

Okunma

DİNLE BENDEN

DİNLE BENDEN

Bir ay yıldız dalgalanır Kıbrıs’ta,
Türk’ün türküsünü söyler gönlünce.
Bazen sevinçlidir bazen de yasta,
Anlatır tarihi dili döndükçe.

Magosa’da, Girne’de, Beşparmak’ta,
Şehit kanı aktı, unutma sakın!
Rum’un gözü başta değil ayakta,
Su uyur da düşman uyumaz, bakın!

Yıllar sonra dalgalandım burda ben,
Daha şanlı dalgalanmak isterim,
Yalnız temmuzlarda değil Türkiye’m,
Her gün, her an hatırlanmak isterim.

Kanıtla dünyaya Türk’ün gücünü,
Zeytin dalı elimizde kalmasın,
Al artık mazlumun haklı öcünü,
Yüreğimiz daha fazla yanmasın.

Özgürlük uğruna soldu yiğitler,
Gerekirse niceleri yine solacak,
Yürüsün kervan, ulusa da itler,
Kıbrıs Türk’ündür;Türk’ün olacak!

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Dinle benden Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dinle benden şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DİNLE BENDEN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ür
Ürgüplü, @urguplu
24.6.2008 16:50:22
Kıbrıs ve bayrak aşığı yüreğini kutlarım.
cemil
cemil, @cemil
24.6.2008 13:09:44
Kutlarım dost kalem. O toprakları ve şehitliklreri bir bir gezmiş birisi olarak bu dizelerden duygulanmamak mümkün değildi. O şehitlikleri gezmek kadar beni duygulandırdı. o günleri hatırladım. Hele o barbarlık müzesi,Toplu mezarlar içler acısı. Görmeyen canları o toprakları mutlaka görmeye davet ediyorum. Kıbrıs bir paris değildir bunu bilerek oraya giderlerse hayal kırıklığı da yaşamayacaklardır.

Başarılar diliyorum size dost kalem.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL