Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Niyazi Demir
Niyazi Demir

Gördüm

Yorum

Gördüm

( 6 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

661

Okunma

Gördüm

Haram çeşmesine işi düşünce,
Zemzem suyu deyip içeni gördüm,
Şişeler tükenip kadeh bitince,
Sarhoşken sıratı geçeni gördüm.

Kitaba uydurup nakarat yapar,
Çiğnemeden yutar haramı çakal,
Suratta asılı bir çuval sakal,
Cennet için kafi diyeni gördüm.

Siyaset dilinde nefsi belinde,
Takati kalmamış işi bitende,
Mabet kapısına işi düşende,
Bana ilim irfan satanı gördüm...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Gördüm Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gördüm şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gördüm şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
13.8.2019 08:12:06
5 puan verdi
Gönül Dostu;

İlk emir OKU ile başlar…
Şiirler okunacak güzellikte…

......................................... Saygı ve selamlar..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL