Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Ertürk Mustafa
Ertürk Mustafa

İki dertli

Yorum

İki dertli

( 4 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

1422

Okunma

İki dertli

1-
Kara sinekte yağ mı bal mı olurmuş
kuru ağaçtan yeşil dal mı olurmuş
külüngü vurup dağı devirmiş Ferhat
Kerem tutuşup yanmış,Mecnun çöllerde
sevilende insaf mı vefa mı, aşkta sefamı olurmuş
2-
Barış balık olmuş kızgın tavada
akbabalar kanat gıcırdatır havada
Güller kurumuş bülbülün yene
kargalar konar olmuş gülistanda

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

İki dertli Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İki dertli şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İki dertli şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Yeganem
Yeganem, @yeganem
22.4.2019 06:00:16
Mananın yerini madde maddenin yerini cefa almış
Maddiyat maneviyatı silikleştirdi yok etmiş durumda çoklarında
Emanet olanlar için maneviyatlarını kaybettiler..
Manadan vazgeçip zahire aldandılar..
Zahirse emanet yok olucu yıpranan ölücüdür..
Değerli büyüğüm..
Her dizesi ayrı değerde anlamlı düşünenlere ders verircesineydi şiiriniz..Kutlarım.Selam ve dua ile.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL