Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Garip Ömür
Garip Ömür

Üç Kibrit

Yorum

Üç Kibrit

( 4 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

849

Okunma

Üç Kibrit

Ey üzeri demir kapaklı
çukurlar yurdu
Bir yiğit daha taktı
ardına güneşi
Mazlum’ca bir çığlık
bir acı tüttü bugün.

Üç kibrit, bir kıvılcım
deldi tecritini yüreğinin!
Ardına kadar açık şimdi
üzerine kilitlenen kapılar
Mazgallar, demir parmaklıklar
kelepçeler tutamaz artık onu

Bir yiğit daha taktı
ardına güneşi
Mazlum’ca bir çığlık
bir acı tüttü bugün!

Garip Ömür

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Üç kibrit Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Üç kibrit şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Üç Kibrit şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YİTİK AŞKLAR MEZARLIĞI
YİTİK AŞKLAR MEZARLIĞI, @yitik-asklar-mezarligi
25.3.2019 11:38:37
5 puan verdi
güzel bir şiir kutlarım
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL