Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Cafer AKSAY
Cafer AKSAY

Bize Ne Oldu

Yorum

Bize Ne Oldu

( 3 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

1649

Okunma

Bize Ne Oldu


Hatırı, gönülü unuttuk artık,
Ne ara biz böyle paragöz olduk?
Moda diye şimdi elbise yırtık,
Olumsuz hasletle, huylarla dolduk!

Şehitler geliyor vermeyiz tepki,
Kötü olanlara etmeyiz etki,
Sanki önümüze çekilmiş set ki,
Çiğnenip geçilen yumuşak yolduk!

Büyükte, küçükte kalmamış saygı,
Toplumu kaplamış, sıkıntı, kaygı,
Paraya endeksli artık her duygu,
Bu belayı nerden, biz nasıl bulduk?

Çıkara dayalı şimdi selamlar,
Malla, mülkle dolu; sözler, kelamlar,
Paramparça oldu artık ulamlar,
Ağlanacak halimize çok güldük!

Dertli, söyler amma dinleyen var mı?
Kar mı ediyoruz, acep zarar mı?
Ölünce mal ve mülk işe yarar mı?
Toplumda nereden nereye geldik?

Cafer AKSAY
Erdemli 09.10.2018 Salı

Ulam
: Aralarında herhangi bir bakımdan ilgi veya benzerlik bulunan şeylerin tümü, makule, zümre, grup, kategoridir.

Not: Rahmetli babamın okuması yazması yoktu. O dönemde (hiçbir sosyal güvencesi olmayan için) yeşil kart ve 65 maaşı uygulaması başlamıştı. Devlet memuru olarak babama bakmakla mükellef olan bendim. Çevreden yeşil kart alması ve 65 maaşına bağlanması için söyleyenler olmuş. Rahmetli babam dedi ki; - Oğlum, böyle böyle diyenler var ama sağlık yönünden senin aracılığınla devlet bana bakıyor zaten. Bana yetecek kadar da limon bahçem var, çok şükür aç değilim, açıkta değilim, onun için ne yeşil kart isterim ne de 65 maaşı dedi.
Geçen gün bir emekli abimiz, rahatsızlığından dolayı (çevrenin teşvikiyle) evde bakım aylığı alabilir miyim? Diye sorunca bu satırlar geliverdi dilime.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Bize ne oldu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bize ne oldu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bize Ne Oldu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
13.10.2018 21:25:09
5 puan verdi
Ölümde mal ve mülk işe yararmı......? eyvallah usta
Kalemin susmasın
_____________________________Selamlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
13.10.2018 08:47:52
Şahane bir şiir okudum…
Sevgilerin kucaklaştığı şiir…
...............................................Saygı ve selamlar..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL