Ne olur sevdiğim sorma halimi Seni sana nasıl şikayet edem Vurdun gönlümü lâl ettin dilimi Seni sana nasıl şikayet edem
Gülümdün arıdan daim sakındım Ne bir gün ağladın ne de yakındın Yüreğime en son hançer dokundun Seni sana nasıl şikayet edem
Yanakların gamze gül mü giyindi Şeker mi dillerin bal mı giyindi Tolgacan hiç böyle hal mı giyindi Seni sana nasıl şikayet edem.
Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
İstanbul kadar da çağları açan Güzelsin güzelsin İstanbul kadar, Sarayları başa taç olup takan Güzelsin güzelsin İstanbul kadar.
İstanbul’u güzel Türk yurdu yapan Boğaz’da azizce su olup akan İstanbul üstünde kanatlar takan Güzelsin güzelsin İstanbul kadar.
Adalar çehrende olan benlerin Köprüler boğaz’a takar gerdanın Altın Boynuz denen Haliç sevdalın Güzelsin güzelsin İstanbul kadar.
Marmara’da doğan güneş bakışın Denizden denize gibi akışın Nedim’i Baki’yi aşka atışın Güzelsin güzelsin İstanbul kadar.
Fenerler bakışır gözünden ışık Kavaklar boyundur göge ulaşık Her taraf bitimsiz renklere aşık Güzelsin güzelsin İstanbul kadar.
İSMAİLOĞLU’yum hayranı oldum Yar ile ağyarı eşdeğer buldum İki sevgiliye kol kanat gerdim Güzelsin İstanbul sevgilim kadar… - 15.06.1995 – Beşiktaş / İstanbul
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.