Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
abdullah karslı
abdullah karslı

Bir fincan gece içmişim

Yorum

Bir fincan gece içmişim

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

660

Okunma

Bir fincan gece içmişim

Bir fincan gece içmişim
Başlı başıyla anlamalıydık, bazen çoğalıp bazen yarım kalmalıydık. Bazı zamanların yükünü sırtımızdan atmalı, bazen de alışmalıydık. Aç ve susuz yaşamalıydık, vicdanın dur dediği yerde dayanmalıydık. En çokta kalmalıydık bir yerlerde, mesela en doyumsuz kaldığımız yerlerde. Alışmaya alışıyoruz vakit onunla geçmeye çalışıyor. Kaçtığımız yerlerden kaçtıklarımızı buluyoruz. Bazen sıkılıyor bazen kaçıp kaçıp yine aynı yerde karşılaşıyoruz. Biz olmaktan koktuğumuz her ne varsa biz oluyoruz. Dururken bi uçurumda kendimizi aşağıda bulmaktan korkarken, aşağısı biz oluyoruz. Bakarken balkonlardan, geceyi içip sarhoş olanlardan ve olmaktan korkup kaçtığımız utandığımız her ne varsa yüzü oluyor kızarıyoruz. -Biz kimdik? -Neydik? Korkuların ortasında boğulan bi kaç damlacık mıydık? Olmak istemediğim her ne varsa orada buluyorum kendimi. Kırık bi cam parçası gibi bir şeydi ya da kan kaybından yaşamak gibi bir şeydi. En kötüsü de bu ya, her şeye rağmen yaşayabilmekti.

Geceyi bir fincana koyup içmişim.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bir fincan gece içmişim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir fincan gece içmişim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir fincan gece içmişim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL