Müzeyyen yavuz
1298 şiiri kayıtlı

BİR CAN DOST İSTİYORUM

Müzeyyen yavuz
  4,9 / 15 kişi ·19 beğenme · 13 yorum · 1133 okunma
BİR CAN DOST İSTİYORUM

BİR CAN DOST İSTİYORUM



Bir dost istiyorum,
Yüreği,yüreğim’le çarpan
Bir dost istiyorum,
Derdimi derdi bilen
Ben ağlarken,
Gülüp geçmeyen
Yolları uzatmayan,
Uzağı yakın eden

*

Benimle ağlayıp,
Benimle gülen
Uzaklarda da olsa,
Dostça yüreği çarpan
Bir dost istiyorum,
Gizlisi saklısı olmayan
Beni anlayan, beni kollayan
Bir dost istiyorum,
Anlamı sevgi olan

*

Dost yüreğimi,
Dostça sarabilen
Hatalarımı görüp,
Bana dur diyebilen
Biliyorum, çok şey istiyorum
Dünyada anlamı kalmayan
Kalplerde yeri olmayan
Yine de bir dost istiyorum;
Beni benden daha iyi anlayan
Candan dost istiyorum.
Önü,ardı,sağı,solu
Dost olan dost istiyorum..

müzeyyen yavuz
Şiiri Değerlendirin
 
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
BİR CAN DOST İSTİYORUM şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?

BİR CAN DOST İSTİYORUM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
11 Ocak 2017 Çarşamba 17:09:55
Bu güzel duyguları yaşatan yüreği samimiyetimle kutlarım…
Beğendim.
………………………………. Saygı ve Selamlar…
kamil karaağaç
11 Ocak 2017 Çarşamba 12:14:18
tebrik ederim
batu_41 , 5 puan verdi
10 Ocak 2017 Salı 23:18:43
Sayın Yavuz varolun gerçekten güven kalmadı ne cana,ne canana
ne komşuya,ne insana mevlam sonumuzu hayıra getire..
İnanın yazdığım şiirlerim de olmasa ben kafayı yerim sanırım,zira onlara dalınca
o şersizleri bir nebzede olsa unutuyorum,anca kağıt kalamle söyleşirim bir makbul insan da kalmadı ki içini döküpte rahatlayasın.Gerçekten candan bir dost bulduğunuz da banada haber verin olurmu.Kaleminiz kavi olsun..selam dua ile
Hoşiye Güler Karakuş
10 Ocak 2017 Salı 23:17:26
kutlarım
sahtekar dost lardan yedim darbeyi
derin dosta araladim perdeyi
burda bir hoşiye bacım var deyi
kapının zilini çaldır mazmısın
Şeniz Akşahinler , 5 puan verdi
10 Ocak 2017 Salı 22:48:35
Evet manidar ve bir o kadar da düşündürücü..Hepimizin gerçekten gerçek dostlara ihtiyacı ziyadesi ile var..Sevgili yavuz..Ama ne yazık ki,en sevdiklerimiz bizi sırtımızdan hançerliyor..Dost deyin ce aklıma hemen NERON geldi..
En güvendiği baş veziri sırtandan hançerleyince SENDEMİ BRÜTÜS deyimi burdan geliyor..
Şiir onunla örtüşmüş..Ellerinize sağlık..Ve diyorum ki sende mi BRÜTÜS
MUSTAFA KARAAHMETOĞLU
10 Ocak 2017 Salı 22:02:30
Sevgili arkadaşım ölmedik... Hatırlatırım...

CAN DOST
*
Ben bir sevda sanatçısıyım
Hadi dostum uzat bana elini
Sen candan uzat ki elini bana
Can dost olduğunu bileyim
*
Benim sana muhabbetim yürekten
Ben sanatımın dostların eseriyim
Sen candan uzat ki elini bana
Can dost olduğunu bileyim
*
Bileyim bende hadi elini ver bana
Yedi renkli kelebekler gibi özgür
Sonsuz mavilere uçayım bırak
Kırılgandır yüreğim beni özgür bırak
*
Asi kızın ömrü de onlar kadardır
Benim de kelebek kadardır ömrüm
Ruhumu özgür bırakın yaşadıkça
Dost Hasretinden ölebilir Asi kız
Hadi elini ver bana can dediğim
Can dost ..!!
*
Müzeyyen YAVUZ
Bülent Yilmaz , 5 puan verdi
10 Ocak 2017 Salı 19:52:55
Güzeldi şiiriniz yureginize saglik kaleminiz daim olsun
ABDULKERİM KAYA
10 Ocak 2017 Salı 19:40:29
çok güzeldi,Harikaydı Üstadem,kutluyorum,selamlarımla.
vahap ünsal , 5 puan verdi
10 Ocak 2017 Salı 19:33:55
yine dolu dolu gelmiş benim değerli dost can dostum yüreğine emeğine sağlık değerli hocam.kalemin daim olsun her dem..sonsuz selam ve saygılarımla..
Müzeyyen yavuz
10 Ocak 2017 Salı 19:31:30
Ey sevgili
Beni anlamaya çalışma boşa,
Çünkü sen beni hiç anlamadın,
Anlayamazsın ki
Hayat böyledir işte,
Yaşadıklarımsa zaten hep kırıyorlar beni.
Bırak beni ..!
Boşa vakit harcayıp
Anlamaya çalışma sakın
Bundan da sen zararlı çıkarsın.!
Diyorum ki
Sen bana hep soğuk davrandın.
Ben üşüdüğümde
Bana öyle sıkı,sıkıya sarılıp,
Üşüyen yüreğimi ne ısıttın
Nede verdiğin sözünde durdun..
Ey Hayat..!
Söylermisin ben neyim
Yanında değerim ne kadar.?
KOCAMAN BİR HİÇ..
Bu kadar üzerime gelmesen diyorum artık !!
m.yavuz
Mr.Baykal , 5 puan verdi
10 Ocak 2017 Salı 19:26:04
Hanfendi çok güzel olmuş dostu arayan dizeler lakin bu zamanda dost u aramak zor bulmak daha zor kolay gelsin kabul buyurursanız biz şiir severler dostun anlamını bilenlerdeniz ve bizler her zaman iyi ye güzele dogruya yol olan insanı sever ve sayarız her sey gönlünce olsun hanfendi saygılar sunarım. Allaha emanet olun
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.