Baba, bir dağdır; yalıda yükselen, Kızları, dağ dibinde engin deniz; Hırçın dalgalarla dövülen dağ erir, İçten- içe kum olur. Yalısında kız saçları kumsallar… Biz, babamızı döveriz, Kum- kum eder eleriz… Biz babalar, sessiz- sessiz; Eririz!.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
BABA! 28 Haziran 1993'te ebediyete göçen babacığım gene sabah namazına uyandırdı...
""Kaybolmayan hayalin gelerek göz ucuma Yücelttin o başını Mustafa’na eğerek Gene seher vaktinde gelerek baş ucuma Uyandırdın uykudan ’namaz vakti!’ diyerek.""
“Baba!” dediğim adam, çok büyüksün gözümde Sırtımı dayadığım koskocaman, haşin dağ! Başında duman gezer, ayakların özümde Emsalsizsin sen babam, hem ayak hem başın dağ!
Adalet temeline oturtansın hayatı Haksızlık karşısında kalkıveren kaşın dağ Muhtaç olan mazluma yaratırsın hayratı Yarayı dağlamaya gözden akan yaşın dağ!
Mevsimlerin akışı sırasını şaşırmaz… Gurbetten döndüğünde evde geçen kışın dağ! Sele sepet boş koymaz, lâkin haksız aşırmaz Yedeklisin her zaman, yok desen de boşun dağ!
Uğraşır, didinirsin… Seni aylak gören yok Helâl lokma uğrunda teri silen beşin dağ! Senin babalığına farklı anlam veren yok Benzemezsin başkaya olsa gerek eşin dağ!
Muhacir oğul koydun ardın sıra duacı Aşılayıp büyüttün inandığın beşin dağ İlelebet sürecek şifalar sundu acı Koca ömre yön veren hâl dediğin şeşin dağ!
-muhacir bozkurt- Mustafa KÜTÜKCÜ 11.10.2016 – DENİZLİ.
muhacir bozkurt tarafından 10/11/2016 8:54:36 AM zamanında düzenlenmiştir.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.