Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Dursun Yeşil
Dursun Yeşil

CEREMEDE GÖR

Yorum

CEREMEDE GÖR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

589

Okunma

CEREMEDE GÖR


Hep halden şikâyet ediyorsun da,
Bir nefesi alıp vereme de gör!
Gençliği çürütüp gidiyorsun da,
Boşa geçen ömrü cereme de gör.

Zıpır zıpır oyun oynanan günler,
Orta yaş hayali beklenen zanlar,
Zamanla alınan çok katlı hanlar,
İçine eşyayı sereme de gör.

Terleyen bıyıklar değişen haller,
Kibar konuşmaya yönelir diller,
Yürümekle biter uzunca yollar,
Yaşlanınca yola gireme de gör.

Siyah saçların tek tek dökülünce,
Sırma dişlerin bir bir sökülünce,
Koşan ayakların tam çekilince,
Kimseye hal hatır sorama da gör.

Selâm keser dünkü secde edenin,
Olmaz kapı açan; gelip gidenin,
Yarıdan doğrulmaz olur bedenin,
Ağızda lokmayı kırama da gör.

Dikkate alınmaz sesli amanlar,
Mirasına konar dili yamanlar,
Gözlerine iner kara dumanlar,
Dursunî önünü göreme de gör.

Dursun Yeşil –2008


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ceremede gör Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ceremede gör şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
CEREMEDE GÖR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL