Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ahirzamanmelegi
ahirzamanmelegi

BENiBİL

Yorum

BENiBİL

( 6 kişi )

1

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

894

Okunma

BENiBİL

Doğduğumda cesedim kudretliydi.
Yarına üç gece vardı.
Yekpare bir dinginlik göğsümde uyuyordu.
Ninnisi çatlak bir kaygının ayak uçlarında.
Kentim kendimde bitişik.
Kimliğim besmelem.
Suyla geldim.

Nefesimden yarattım Tanrıyı.
Teşekkürü yok şeytanımın.
Oysa ömür biçtim ona.
Ektiğimde yeryüzüme mahşeri.

Doğdum ve ölümü yarattım.
Çığlıktan yokediş icat ettim seher vaktinde.
Zamanı mekana ben bahşettim.
Mekanı giyindim ayaklarıma.

Doğduğumda kırk gün konuşmadım.
Altı gün arıyla dost oldum.
Yedinci gün ses oldum.
Yedinci gün sen oldum.
...
BErrin Nİlgün BİLgin

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Benibil Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Benibil şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BENiBİL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kürşad çerçen
kürşad çerçen, @kursadcercen
9.4.2016 11:45:34
Doğdum ve ölümü yarattım cümlesi çok çok ucu açık bir cümle yaratmak Allah'a mahsus öncelikle buradan deyineyim.Tabiki kullanmakta bir sakınca yoktur ama üretmek ya da başka bir şey kullanmak tercihim.Çok beğendim akıl doluydu bazen bir kıta da bulamadığım derinliği sizin şiirde bir dizede bile yakaladığım oldu.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL